Grad Sombor – dobitnik nagrade MladGrad

Objavi SEC Sombor

Grad Sombor dobitnik je nagrade MladGrad za 2018. godinu. MladGrad je priznanje koje dodeljuje Krovna organizacija mladih Srbije svake godine, i to na Međunarodni dan mladih, 12.avgusta. Nagrada se dodeljuje jedinici lokalne samouprave za sveukupan doprinos unapređenju položaja mladih u lokalnoj zajednici i to na predlog udruženja mladih i/ili za mlade koji nominuje svoju lokalnu zajednicu za MladGrad, na osnovu dosad postignutih rezultata po pitanju mladih i u oblasti omladinske politike.

MladGrad je priznanje lokalnoj samoupravi i zajednici za istinsko uključivanje mladih u najrazličitije procese lokalnih vlasti, kao i ulaganje u kreiranje podsticajnog okruženja za unapređenje položaja i zadovoljavanje potreba mladih u društvu.

Pored Grada Sombora kojeg je nominovao Somborski edukativni centar u saradnji sa Kancelarijom za mlade, učestvovalo je još 7 gradova i opština, Čačak, Kragujevac, Vladičin Han, Smederevo, Grad Niš, Opština Bečej i Grad Zrenjanin.

Zahvaljujući uspesima u prethodnom periodu, komisija koju su činili predstavnici Krovne organizacije mladih Srbije i Građanskih inicijativa, prepoznala je Grad Sombor kao primer dobre prakse za sprovođenje lokalne omladinske politike i odlučila je da Nacionalna prestonica mladih Srbije u 2018. godini bude Grad Sombor.

Dodela nagrade MladGrad održaće se 12. avgusta na Međunarodni dan mladih u Skupštini Grada Beograda.

Kategorije: Vesti

TRANSLATE