Poziv na obeležavanje Međunarodnog dana dečjih prava (Day of Pray and Action for Children) i Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad decom

Objavi Ružica Rakinić

utorak 20. novembra, sa početkom u 18 časova u prostorijama Mađarske građanske kasine, Somborski edukativni centar će u saradnji sa Somborskim omladinskim Boom-om, Centrom za kulturu i obrazovanje Sonta – CEKOS i Međunarodnom organizacijom za migracije – IOM (u okviru Podrške Evropske unije upravljanju migracijama u Republici Srbiji) nizom aktivnosti obeležiti Dan borbe protiv nasilja nad decom Međunarodni dan dečjih prava.

photo

Program će započeti proglašavanjem nagrađenih i pohvaljenih radova dece učesnika našeg likovnog konkursa pod nazivom „Iskorak iz nasilja“. Nakon toga, članovi dramskg studija CEKOS-a izvešće predstavu “RUKA RUCI – interkulturalna komedija za sve uzraste”.

Posetioci će imati priliku da pogledaju izbor dečjih radova pristiglih na likovni konkurs koji će biti izloženi u holu Mađarske građanske kasine.

Ulaznice za događaj mogu se preuzeti lično u prostorijama Somborskog edukativnog centra, radnim danima u periodu od 9 do 16 časova uz simboličnu donaciju školskog pribora (olovke, gumice, sveske, flomasteri, peronice i sl.). Volonteri Somborskog edukativnog centra će prikupljeni školski pribor rasporediti u novogodišnje paketiće koje ćemo kao i svake godine u vreme praznika pokloniti deci iz osetljivih grupa.

Osim događaja u Kasini, volonteri i osoblje SEC-a će u prepodnevnim časovima realizovati uličnu akciju u cilju promocije besplatnih dečjih programa SEC-a, prikupljanja slatkiša i školskog pribora za decu iz osetljivih grupa i skretanja pažnje građanima na značaj afirmacije dečjih prava i prevencije nasilja nad decom.

Aktivnosti koje realizujemo u sklopu obeležavanja ova dva značajna datuma podržane su od strane Grada SomboraMinistarstva omladine i sporta Republike Srbije, Podrške Evropske unije upravljanju migracijama u Republici Srbiji i inicijative Arigatou International; Prayer and Action and Global Network of Relgions for Children.

Kategorije: Vesti

2 komentara

Jovana · 17. novembra 2018. u 07:23

Šaljem ovo svojim dragim SEC-ovcima, jer sam, kao neko ko ih je,
radeći jedan period u životu u tako divnom kolektivu,
mnogo zavoleo, pre svega zbog njihove predusretljivošti,
tokom nezaboravn 4 meseca mog angažmana

Jovana · 17. novembra 2018. u 07:52

Dragi moji SEC – ovci, pre svega,
kao neko ko je uvek voljan da pomogne koliko god može,
a onda i kao neko ko je solidan period
u životu radio u ovom fantastičnom kolektivu, (u današnje
vreme 4 meseca nije malo), i ko je taj isti kolektiv zbog svih
njegovih kvaliteta izuzetno zavoleo, a radeći podjednako lep posao
(na kreativnim radionicama za mlade), želim da kažem
da me slobodno zovete u vreme predstojeće akcije,
jer znam koliko ste angažovani naročito u ovom periodu,
i da je svaka pomoć dobrodošla, a i kao neko ko je uvek raspoložen da pomogne, rado ću se odazvati.

Srdačno Vaša bivša koleginica
Jovana Konjević

Zatvoreno za komentare.

TRANSLATE