Poziv na obeležavanje Međunarodnog dana dečjih prava (Day of Pray and Action for Children) i Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad decom

utorak 20. novembra, sa početkom u 18 časova u prostorijama Mađarske građanske kasine, Somborski edukativni centar će u saradnji sa Somborskim omladinskim Boom-om, Centrom za kulturu i obrazovanje Sonta – CEKOS i Međunarodnom organizacijom za migracije – IOM (u okviru Podrške Evropske unije upravljanju migracijama u Republici Srbiji) nizom aktivnosti obeležiti Dan borbe protiv nasilja nad decom Međunarodni dan dečjih prava.

photo

Program će započeti proglašavanjem nagrađenih i pohvaljenih radova dece učesnika našeg likovnog konkursa pod nazivom „Iskorak iz nasilja“. Nakon toga, članovi dramskg studija CEKOS-a izvešće predstavu “RUKA RUCI – interkulturalna komedija za sve uzraste”.

Posetioci će imati priliku da pogledaju izbor dečjih radova pristiglih na likovni konkurs koji će biti izloženi u holu Mađarske građanske kasine.

Ulaznice za događaj mogu se preuzeti lično u prostorijama Somborskog edukativnog centra, radnim danima u periodu od 9 do 16 časova uz simboličnu donaciju školskog pribora (olovke, gumice, sveske, flomasteri, peronice i sl.). Volonteri Somborskog edukativnog centra će prikupljeni školski pribor rasporediti u novogodišnje paketiće koje ćemo kao i svake godine u vreme praznika pokloniti deci iz osetljivih grupa.

Osim događaja u Kasini, volonteri i osoblje SEC-a će u prepodnevnim časovima realizovati uličnu akciju u cilju promocije besplatnih dečjih programa SEC-a, prikupljanja slatkiša i školskog pribora za decu iz osetljivih grupa i skretanja pažnje građanima na značaj afirmacije dečjih prava i prevencije nasilja nad decom.

Aktivnosti koje realizujemo u sklopu obeležavanja ova dva značajna datuma podržane su od strane Grada SomboraMinistarstva omladine i sporta Republike Srbije, Podrške Evropske unije upravljanju migracijama u Republici Srbiji i inicijative Arigatou International; Prayer and Action and Global Network of Relgions for Children.

Podelite vest sa svojim prijateljima Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone
Categories: Uncategorized

Comments are closed.

Translate »