Online kampanja protiv govora mržnje

Objavi Ivana Barać

Speech4Change je evropska platforma koja za cilj ima suprotstavljanje govoru mržnje kroz aktivnosti edukacije, senzibilizacije, kao i zagovaranja prihvatanja različitosti i inkluzivnosti alternativnim narativima.

U sklopu ove platforme Somborski edukativni centar će sprovesti on-line kampanju koja će okupiti mirovne aktiviste organizacija članica mreže mladih Religions for Peace u Evropi (RfP EIYN) i drugih relevantnih partnera. Mladi ljudi širom Evrope imaće aktivnu ulogu u stvaranju i promociji pozitivne i interaktivne online kampanje.

Publika ove kampanje će putem Interneta, na društvenim mrežama moći da uči o govoru mržnje i njegovim implikacijama na društvene odnose, unapredi svoje veštine prepoznavanja govora mržnje, te otkrije kako i oni mogu učiniti mali korak u sprečavanju širenja ove negativne pojave. Kroz ovu kampanju, publika će dobiti priliku da postane deo velike zajednice koja želi pomoći društvu i kroz svoje zalaganje deo snažnog sistema kojem je cilj da se smanji pojava i širenje govora mržnje, sprečava nasilje i da se život građana Evrope učini ugodnijim i pozitivnijim.

Profil učesnika/ca koji mogu da se prijave za učešće:
✔️ Osoba koja ima od 15 do 30 godina i dolazi iz Srbije
✔️ Osoba koja je aktivna u civilnom društvu
✔️ Kreativna i odvažna osoba, spremna da se suprostavi mržnji
✔️ Osoba koja je aktivna u online svetu
✔️ Osoba koja je spremna da nam posveti mali deo svog vremena u periodu od septembra do decembra 2020. godine

Ukoliko i ti želiš da budeš deo kampanje, popuni UPITNIK do nedelje, 30.08.2020. godine do 23:59. Svi prijavljeni/e biće obavešteni/e e-mailom o rezultatima najkasnije do petka, 04.09.2020. godine.

Za sva dodatna pitanja i nedoumice, pišite nam na secprijave@gmail.com ili na Facebook stranici Somborski edukativni centar – SEC

TRANSLATE