SEC obeležio Međunarodni dan borbe protiv dečjeg siromaštva

Objavi Ivana Barać

Somborski edukativni centar organizovao je 17. oktobra uličnu akciju povodom Dana borbe protiv dečjeg siromaštva. Tokom akcije promovisani su besplatni programi za decu i mlade, kao i aktuelne kampanje SEC-a koje doprinose borbi protiv dečjeg siromaštva i nasilja nad decom.

Na Dan borbe protiv dečjeg siromaštva tradicionalno je započeta i akcija volontera SEC-a “Deda Mrazovi pomoćnici” koji započinju prikupljanje školskog pribora za decu iz socijalno ugroženih porodica. Ova akcija nastaviće se i nakon 20. novembra, Međunarodnog dana dečijih prava kada će početi i prikupljanje slatkiša za decu iz ranjivih grupa. Sav prikupljen školski pribor i slatkiši biće podeljeni deci u vreme novogodišnjih praznika

Svi zainteresovai građani/ke školski pribor mogu donirati i u narednom periodu, u prostorijama SEC-a, na Staparskom putu 16, u periodu od 9 do 17h svakog radnog dana.

Sve navedene aktivnosti podržava Arigatou International, mreža Global Network of Religions for Children u okviru inicijative End Child Poverty.

TRANSLATE