Održano finalno veče takmičenja „Rasadnik talenata“ | Mladi su zakon

Objavi SEC Sombor

Finalno takmičenje mladih talenata pod nazivom “Rasadnik talenata”, organizovano od strane Udruženja građana „MRAV“ iz Apatina, uspešno je održano pred prepunom Velikom salom Doma kulture.

Na bini su se tokom večeri smenjivali nastupi mladih pevača, muzičara, glumaca i plesača, koji su prošli audicije održane u svim naseljenim mestima apatinske opštine, odnosno onih koji su zadovoljili kriterijume žirija, a reč je o pojedincima i grupama različitih uzrasta. U revijalnom delu programa nastupili su prošlogodišnja pobednica takmičenja Aleksandra Rajšić, koja je i otvorila takmičarski deo programa, kao i članovi Plesnog kluba „Ronda“.

Tročlani žiri, koji je radio u sastavu Milana Kovačević, trener Modern dance sekcije GKUD-a „Dunav“, Mirjana Mešinkovsi, profesor u Srednjoj muzičkoj školi „Petar Konjović“ u Somboru i Zoran Taboroši, dugogodišnji član Dramskog studija Opštinskog kulturnog centra, sagledao je ukupno trinaest nastupa, ocenio takmičare i doneo konačnu odluku o pobednicima.

Prvo mesto osvojila je dvanaestogodišnja Emili Čapo iz Apatina, učesnik raznih muzičkih takmičenja, koja je otpevala pesmu „When I Was Your Man“ Brune Marsa. Drugo mesto pripalo je Ilijani Medić, koja je govorila svoje autorske pesme, a treće mesto zauzela je jedanaestogodišnja Valentina Gol iz Svilojeva sa plesnom tačkom. Prigodna priznanja uručena su i četvoroplasiranom takmičaru, jedanaestogodišnjem Nenadu Gvozdencu, koji svira trubu, ali i petoplasiranoj Eni Đorđević koja se predstavila pesmom „Ne voliš je, znam“ Marije Šerifović.

Rezultate su saopštili članovi žirija, a nagrade je uručio koordinator projekta Veselin Mašić.

– Cilj projekta “Rasadnik talenata” je podsticanje i afirmisanje mladih talenata sa područja opštine. U projekat su, bez obzira na njihovu versku, nacionalnu, kulturnu ili bilo kakvu drugu različitost, uključeni mladi ljudi iz svih naseljenih mesta, pa je ovo bila prava prilika za međusobno upoznavanje i uspostavljanje saradnje, a sve sa idejom ublažavanja problema socijalne isključenosti mladih. Lično smo zadovoljni odzivom publike i nastupima učesnika – izjavio je Mašić.

U holu Doma kulture prethodno je postavljena izložba fotografija i ručnih radova mladih autora. Po nekoliko autorskih fotografija izložili su mladi fotografi Maja Macanović, Milica Maleš, Marija Jovanić i Uroš Rajačić, a kostimograf Manuela Manojlović izložila je dve modne haljine praćene izložbom fotografija na kojima su prikazani modeli u njenim haljinama. Izložbu ručnih radova činili su radovi nastali na kreativnoj dekupaž radionici održanoj u sklopu projekta „Rasadnik talenata“ i radovi članova Udruženja žena „Ruža crvena“.

Ovaj omladinski projekat realizovan je u okviru ovogodišnjeg programa „Mladi su zakon – Zapadnobački okrug“, finansiranog od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i predstavlja jedan od dva odobrena projekta iz Apatina, a tehničku podršku pružio je Resurs centar, Somborski edukativni centar, čiji su predstavnici prisustvovali programu. Projekat je podržan od strane Kancelarije za mlade opštine Apatin, Opštinskog kulturnog centra, Udruženja žena „Ruža crvena“, mesnih zajednica naseljenih mesta apatinske opštine i medija. Manifestaciju su svojim prisustvom podržali predsednik opštine Apatin dr Živorad Smiljanić i ostalo rukovodstvo opštine.

Organizaciju finalne večeri pomogli su Udruženje filatelista i cvećara „Eko-flora land centar“.

V. M.

Fotografije možete pogledati OVDE.

TRANSLATE