Deseta godina programa “Škola dobre volje” – Prolećni poziv za obuku volontera/ki

Objavi SEC Sombor

Somborski edukativni centar sa ponosom upućuje poziv za prolećnu obuku i prijem volontera/ki za pomoć deci u učenju u okviru programa “ŠKOLA DOBRE VOLJE – VOLONTER/KA DECI NA USLUZI”. 

SDV Vizual

Trodnevna obuka, biće održana u periodu od  5. do 7. aprila 2019. godine u motelu Beli Dvor u Somboru. Ukoliko imate između 18 i 30 godina i želite da deo svog slobodnog vremena posvetite radu sa decom, popunite prijavni onlajn formular koji se nalazi na dnu stranice, najkasnije do 2. aprila do 21h.

Učesnici će, kroz metodologiju neformalnog obrazovanja imati priliku da steknu znanja i veštine iz oblasti asertivne komunikacije, zaštite i sigurnosti dece, volonterizma i omladinskog aktivizma, metodike nastavnog časa, inkluzije, dečijih prava, interkulturalnosti i sl.

Aktivnosti u sklopu obuke će voditi treneri sa višegodišnjim iskustvom u navedenim temama, a obezbeđeni su i materijal za rad, obroci, osveženje, majice, sertifikati, volonterske knjižice u koje se upisuju sati volontiranja i buduće obuke neformalno obrazovnog karaktera i brojna druga iznenađenja jer SEC kao i program “Škola dobre volje” ove godine proslavljaju 10 godina uspešnog funkcionisanja.

Broj učesnika/ca je ograničen, a projektni tim će povratnu informaciju o eventualnom prihvatanju učešća i agendu obuke putem e-maila poslati svim prijavljenim učesnicima  najkasnije do 3. aprila 2019.

Dodatne informacije možete dobiti putem mejla secprijave@gmail.com ili putem telefona 025 444 249 i 064 3304 582.

 

Program “Škola dobre volje – volonter-ka deci na usluzi” ove godine se realizuje uz podršku sledećih donatora:

Fondacija Ana i Vlade Divac u sklopu projekta “Podrška stanovništvu u zajednicama pogođenim izbegličkom krizom“ koji se realizuje uz podršku Fondacije za otvoreno društvo (Open Society Foundations)

– Evropska unija kroz projekat ARYSE (At-Risk Youth Social Empowerment)

– Grad Sombor i

– Arigatou International u okviru inicijativa Global Network of Religions for Children, End Child Poverty I Learn to Live Together

 

TRANSLATE