Otvoren konkurs za podršku za mobilizaciju zajednice

Objavi Ivana Barać

Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) u saradnji sa partnerima – Grupom 484 i Fondacijom Jelena Šantić raspisuje poziv za lokalne inicijative u okviru konkursa Podrška za mobilizaciju zajednice. Aplikanti mogu biti neformalne inicijative i registrovane organizacije građanskog društva sa teritorije Republike Srbije koje aktivno deluju u oblastima vladavine prava i kulturne raznolikosti. Aplikanti mogu aplicirati sa jednom projektnom idejom koja se odnosi na jednu od navedenih oblasti u konkursu. Konkurs se realizuje uz finansijsku podršku Evropske unije.

Kroz projekat će biti podržane inicijative u iznosu od 400 do 5.000 evra. U okviru finansijske podrške potrebno je da se aktivnosti realizuju u periodu do 8 meseci. Inicijative treba da budu usmerene na konretne potrebe građana u svojim zajednicama u oblasti vladavine prava i kulturne raznolikosti. Pored finansijske podrške lokalnim inicijativama čitav proces prati intenzivna tehnička podrška, komunikacija i mentorstvo koje pružaju partneri na projektu kao i edukativna podrška koja je usmerena na podizanje kapaciteta autentičnih formalnih i neformalnih inicijativa.

Podrška lokalnim inicijativama usmerena je na razvoj i odbranu četiri tipa resursa u zajednici:

 ljude (uključujući informacije i znanje)

 infrastrukturu (stare zgrade i slično)

 prirodne resurse (reka, planina, šuma, voda, vazduh…)

kulturnu baštinu i nasleđe (materijalna i nematerijalna kulturna baština)

Celokupan tekst konkursa možete pronaći na sledećem linku:

https://promeni.rs/wp-content/uploads/2020/10/Poziv-za-prijavu-projektnih-ideja-lokalnih-inicijativa-u-okviru-konkursa-Podrs%CC%8Cka-za-mobilizaciju-zajednice.pdf
Kategorije: Vesti

TRANSLATE