SEC na URI konferenciji u Bugarskoj

Objavi SEC Sombor

Predstavnica Somborskog edukativnog centra, Milica Lugumerski učestvovala je krajem protekle nedelje na konferenciji „Moving interfaith work forward in Europe“ u organizaciji „United Religions Initiative – URI Europe“.

„United Religions Initiative – URI Europe“ je mreža organizacija koje zajedno deluju u cilju smanjenja nasilja zasnovanog na verskoj osnovi i unapređenja interreligijskog dijaloga. Konferencija je održana u bugarskom gradu Plovdivu gde se više od 50 članova ove mreže iz Evrope i šire okupilo na jednom mestu da bi razmenili dosadašnja iskustva  i isplanirali buduće aktivnosti.

Na taj način Somborski edukativni centar je uspostavio dobru saradnju sa još jednom globalnom mrežom u cilju unapređenja rada u domenu afirmacije ljudskih prava i smanjenju diskriminacije i nasilja u interkulturalnom kontekstu. Od 2012 godine SEC je deo mreže Global Network of Religions for Children – GNRC, čije se članice međusobno podržavaju i sarađuju na polju poboljšanja položaja dece širom sveta.

 

Fotografije možete pogledati u galeriji na našoj Facebook stranici.

 

Mediji:
Soinfo.org
Rtv Sreće:

RTV Sreće: SEC na URI konferenciji u Bugarskoj.

Posted by Somborski Edukativni Centar on Saturday, May 2, 2015

TRANSLATE