POZIV NA OBELEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA BORBE PROTIV NASILJA NAD DECOM I AFIRMACIJE DEČJIH PRAVA

Objavi Ružica Rakinić

U nedelju 19. novembra, sa početkom u 18 u Narodnom pozorištu u Somboru, Somborski edukativni centar će nizom aktivnosti obeležiti Dan borbe protiv nasilja nad decom i Međunarodni dan dečjih prava.

iskorak samo arigatou

Trideset članova naše dramske sekcije izvešće performans pod nazivom „ISKORAK IZ NASILJA“ nakon čega ćemo proglasiti pobednike likovnog konkursa. Posetioci će imati priliku da pogledaju izbor dečjih radova učesnika konkursa koji će biti izloženi u foajeu.

U sklopu događaja građanima ćemo prvi put predstaviti i pozvati ih da svojim potpisom podrže našu inicijativu koja bi trebalo da rezultira kreiranjem, predlaganjem i usvajanjem dopune akcionog plana Strategije socijalne zaštite Grada Sombora setom mera i aktivnosti u cilju prevencije nasilja nad decom i opredeljivanjem sredstava za njihovo sprovođenje.

Besplatne ulaznice za događaj mogu se preuzeti lično u prostorijama Somborskog edukativnog centra, Staparski put 16 u četvrtak i petak 16. i 17. novembra u periodu od 9 do 17 časova.

Aktivnosti koje realizujemo u sklopu obeležavanja ova dva značajna datuma podržane su od strane TRAG fondacije i Delegacije Evropske unije u Srbiji u okviru projekta “Glas zajednica o EU integracijama – podsticaj dijalogu OCD i lokalnih vlasti oko javnih politika” i inicijativa Arigatou International; Prayer and Action and Global Network of Relgions for Children.

Kategorije: Vesti

TRANSLATE