Odigrana premijera predstave “Sa nošom u svet”

Objavi SEC Sombor

DECA GLUMCI SEC-a NA VELIKOJ SCENI NARODNOG POZORIŠTA U SOMBORU –

Juče (utorak 31. maja) je pred prepunim gledalištem velike scene Narodnog pozorišta u Somboru odigrana premijera najnovije predstave dečje dramske sekcije Somborskog edukativnog centra pod nazivom “SA NOŠOM U SVET – ili Kako odrastaju današnja deca” za koju režiju potpisuju Anđelka Vlaškalić i Ružica Rakinić, a dramatizacija je rađena po motivima knjige “Kako da najlakše upropastite rođeno dete”.

sa nosom u svet (64 of 74)

Deca glumci između 7 i 14 godina, odličnim tumačenjem likova iz predstave, na komičan način su se osvrnula na metode vaspitavanja savremenih roditelja i ukazala na negativan uticaj popularnog medijskog sadržaja na dečje odrastanje.

Gledaoci su oduševljeno reagovali, nagrađujući aplauzom decu glumice i glumce nebrojeno puta tokom same predstave, kako odrasli, tako i deca.

sa nosom u svet (72 of 74)

Nakon razgovora sa publikom, decom, roditeljima, režiserkama i ostalima koju su doprineli odličnoj izvedbi predstave, stekao se sveopšti utisak zadovoljstva, a verujemo da je sadržaj predstave mnoge i zamislio pored toga što ih je dobro nasmejao.

Zainteresovani koji nisu imali priliku da odgledaju jučerašnju premijeru, mogu da prisustvuju prvoj reprizi koja je na programu u nedelju 5. juna od 19 časova u Domu kulture u Sonti na festivalu “Nedelja pozorišta Sonta 2016” koji organizuje Centar za kulturu i obrazovanje Sonta.

Fotografije možete pogledati u galeriji na našoj Facebook stranici.

Mediji:

Kategorije: Vesti

TRANSLATE