Poziv na obeležavanje Međunarodnog dana dečjih prava i Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad decom

Objavi SEC Sombor

U nedelju, 19. novembra u 18 časova u svečanoj sali Osnovne škole „Avram Mrazović” Somborski edukativni centar će kroz nekoliko aktivnosti obeležiti Dan borbe protiv nasilja nad decom i Međunarodni dan dečjih prava.

Program će početi obraćanjem predstavnika SEC-a, nakon čega sledi izvođenje predstave „Sa nošom u svet” koju će izvesti Dramska sekcija SEC-a. Posle dramskog programa sledi proglašenje nagrađenih i pohvaljenih radova dece učesnika našeg likovnog konkursa pod nazivom „Iskorak iz nasilja“. Posetioci će imati priliku da pogledaju i izložbu svih radova pristiglih u okviru konkursa.

Somborski edukativni centar na ovaj dan započinje i tradicionalno prikupljanje slatkiša i školskog pribora u svrhu pravljenja novogodišnjih paketićaSvake godine u okviru novogodišnjih praznika napravljeni paketići dele se deci iz ranjivih grupa. Ulaz je slobodan, a u cilju prikupljanja slatkiša i školskog pribora pozivamo sve posetioce izložbe da iste doniraju, ukoliko su u mogućnosti.

Aktivnosti koje realizujemo u sklopu obeležavanja ova dva značajna datuma podržane su od strane Grada Sombora i inicijativa Arigatou International; Prayer and Action and Global Network of Religions for Children.

Kategorije: Vesti

TRANSLATE