Finale Igara bez granica u Somboru

Objavi SEC Sombor

U četvrtak 14. avgusta na gradskom kupalištu „Štrand“ Somborski edukativni centar je u saradnji sa Kancelarijama za mlade Sombora,Vrbasa i Apatina, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta organizovao finale „Igara bez granica“ u okviru aktivnosti „SUSRETI MLADIH SOMBORA, VRBASA i APATINA“ koja je deo projekta „Aktiviranje mladih Sombora, Vrbasa i Apatina za kreativno leto 2014“.

U igrama vaterpolo s gumama, odbojka, skupljanje loptica u bazenu, poligon i krompir fudbal, učestvovalo je 20 mladih podeljenih u 5 četvoročlanih ekipe sastavljenih od po dvoje momaka i devojaka. Prvo mesto u generalnom plasmanu zauzela je pobednička ekipa Apatinskog polufinala „PATAGONIJSKE PATKE“ koja je u svoj grad odnela i pobednički pehar. „Hadžići“ iz Sombora su zauzeli drugo, a Vrbaška ekipa „Jedva sakupljeni“ treće mesto u finalu. U somborskom polufinalu, nastupile su još ekipe „Ličevi“ i „Umri muški“. Igre bez granica trajale su 3 dana, odvijale su se na tri lokacije (bazenima CFK „Drago Jovović“ Vrbas, Banje „Junaković“ u Apatinu i somborskog Štranda), a direktnog učešća u takmičenju uzelo je više od 50 mladih. Projektnom timu je pri organizaciji pomagalo više od 40 volontera SEC-a, Udruženja građana „MRAV“ iz Apatina i Vrbaškog edukativnog centra, a organizaciju finala su još pomogli Sportski centar Soko iz Sombora, Vaterpolo klub Polet i Sportski savez grada Sombora.

Susreti mladih Sombora, Vrbasa i Apatina su jedna od aktivnosti u okviru projekta „Aktiviranje mladih Sombora, Vrbasa i Apatina za kreativno leto 2014“ koji realizuje Somborski edukativni centar uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Fotografije možete pogledati u galeriji na našoj Facebook stranici.

Mediji:
RTV Sreće (Video)
RTV Sreće

TRANSLATE