Održan i poslednji modul obuke za omladinske lidere/ke

Objavi SEC Sombor

Prethodnog vikenda u Hotelu Kragujevac, u Kragujevcu, održan je i poslednji – 5. modul obuke za omladinske lidere i omladinske liderke. Tema poslednjeg modula je bilainformisanje mladih, a sproveli su ga treneri iz Somborskog edukativnog centra; Jovana Rastović i Aleksandar Trudić. I 5. modul je, kao i prethodni, uključio pripremnu fazu sprovedenu putem online platforme za učenje, kao i rezidencijalni deo koji je realizovan kroz susret grupe sa trenerima i direktan rad tokom puna 3 dana. Nakon održanog modula, učesnici imaju zadatak da sprovedu kratko anketno istraživanje potreba mladih u svojoj organizaciji za informisanjem.

5._modul_sajt

Osim teorijskih modula, obuka sadrži i praktični rad koji svako od učesnika sprovodi kroz realizaciju malih projekata u svojim lokalnim zajednicama. Projekti podrazumevaju kontinuirani rad sa grupom od 10 do 20 mladih tokom 2 meseca, kroz 50 sati direktnog rada sa mladima. Svi projekti su osmišljeni tako da na različite načine kroz omladinski rad podstaknu zapošljivost mladih. Projekti se održavaju u 14 gradova i opština uz podršku 21 organizacije članice NAPOR.

Obuka za omladinske lidere/ke je počela u decembru prošle godine, a završiće se sredinom leta 2016., nakon sprovedenih ukupno 5 modula, kao i praktičnog rada sa mladima u zajednici. Na kraju čitavog procesa, učesnici/ce koji uspešno završe obuku dobiće sertifikat Omladinskog lidera/ke koju izdaje NAPOR, a prepoznaje Ministarstvo omladine i sporta, kao i 68 organizacija mladih i za mlade u Srbiji – članica NAPOR.

5._modul_sajt_2

Obuku za omladinske lidere/ke sprovodi NAPOR, uz podršku svojih organizacija članica, kroz projekat „Bez muke nema nauke, bez NAPOR-nih koraka kvalitetu pomaka! – dopunjeno izdanje“ koji finansira Ministarstvo omladine i sporta.

Na sledećem linku možete videti fotografije sa poslednjeg modula obuke za omladinske lidere/ke:

Galerija fotografija

Kategorije: Vesti

TRANSLATE