Realizovana akcija „Poklanjajmo i kada nisu praznici“

Objavi Ivana Barać

Somborski edukativni centar i ove godine sproveo je nekoliko aktivnosti u okviru tradicionalne humanitarne akcije „Deda Mrazovi pomoćnici“ u sklopu koje se do sada prikupljao sadržaj u svrhu pravljenja novogodišnjih paketića za decu iz ranjivih grupa.

Ove godine aktivisti naše organizacije odlučili su da najmlađe sugrađane još jednom obraduju i to pod sloganom „Poklanjajmo i kada nisu praznici“.

Imajući u vidu činjenicu da je Sombor interkulturalna sredina u kojoj skladno žive građani različitih veroispovesti i etniciteta, akcija je sprovedena u saradnji sa dve najveće organizacije verskih zajednica u našem gradu: Srpskom pravoslavnom crkvenom opštinom Sombor i Кatoličkom Crkvom Presvetog Trojstva u Somboru.

U subotu, 22. maja ove godine predstavnici Somborskog edukativnog centra za najmlađe građane priredili su podelu paketića, kao i posetu bioskopu i zajedničko gledanje animiranog filma „Raja i poslednji zmaj“.

Ovom prilikom zahvaljujemo se svima koji su doprineli akciji! Navedene aktivnosti podržava Arigatou International u okviru inicijative Children’s Solutions Lab.

*Sve aktivnosti realizovane u sklopu inicijative održane su u skladu sa važećim merama u vezi sa pandemijom korona virusa.

TRANSLATE