Predstavnici SEC-a u Keniji

Objavi SEC Sombor

Predstavnici Somborskog edukativnog centra, Ivana Barać i Srđan Vlaškalić, posetili su SDG Akademiju za decu koju je osnovao Arigatou International u Keniji. Cilj posete bila je evaluacija i refleksija, kao i usvajanje znanja o radu Akademije, kako bi se u budućnosti jedna od podružnica Akademije otvorila u Srbiji.

Članovi SEC tima su prisustvovali sastancima sa zaposlenima u Arigatou International. Osim toga, imali su priliku da vide i kako Akademija funkcioniše u praksi. SDG Akademija za decu je bezbedan prostor i program za edukovanje dece o održivom razvoju. Akademija neguje pristup kroz koji osnažuje pojedince, posebno decu, da neguju suštinska znanja, veštine, vrednosti i stavove neophodne za negovanje održivog sveta, gde svako ima pravo da u potpunosti ostvari svoj potencijal. Prvi fizički prostor Akademije pokrenut je u Keniji 2021. godine, a drugi  na Šri Lanki 2022. godine. Nakon ove posete, u toku su planovi za uspostavljanje trećeg prostora u Somboru.

Ivana Barać i Srđan Vlaškalić ističu kako su veoma zadovoljni planovima koji su napravljeni tokom ove posete, kao i gostoprimstvom partnera iz Arigatou International. Posebno im je zadovoljstvo što su imali priliku da čuju iskustva kolega iz Kenije i prisustvuju sesiji sa decom koja je bila posvećena budućnosti u kojoj bi SDG ciljevi bili primenjeni i ostvareni.

Predstavnici SEC-a se zahvaljuju Arigatou International-u na mogućnosti da podele sopstvena iskustva i znanja, ali i jedinstvenoj šansi da usvoje nova znanja o radu SDG Akademije za decu.

Kategorije: Vesti

TRANSLATE