Poziv mladima na obuku za preduzetništvo i pokretanje sopstvenog biznisa

Objavi SEC Sombor

želiš da pokreneš sopstveni biznis?-2

Poslednje nedelje septembra u Somboru će se realizovati dva besplatna modula obuke za mlade sa teritorije Grada Sombora koji žele da unaprede svoje znanje iz oblasti preduzetništva i/ili žele da pokrenu sopstveni biznis.

I modul obuke pod nazivom Osnove preduzetništva i porodičnog poslovanja realizovaće se 27. i 28. septembra u prostorijama Somborskog edukativnog centra. Tokom ove obuke, mladi će imati priliku da sagledaju prednosti i nedostatke samostalnog obavljanja delatnosti, saznaju nešto više o osobinama uspešnih preduzetnika, razvoju poslovne ideje, analizi tržišta i konkurencije, izradi SWOT  analize i marketing miksu. Teme obuke obuhvataju i porodično poslovanje, principe porodičnog poslovanja, faze razvoja porodičnih kompanija i slične teme. Za učesnike koji budu prisutni na celokupnoj obuci obezbeđeni su sertifikati.

Ovaj modul obuke se realizuje u okviru projekta „PUZLA koja nedostaje – Podrška Uspešnoj Zapošljivosti Lokalnom Akcijom“ koji realizuje Somborski edukativni centar u partnerstvu sa Školom za osnovno obrazovanje odraslih Sombor, Somborelektro doo, Opštim udruženjem preduzetnika Sombor i Udruženjem Roma „Beli Golub“, a koji je odabran za finansiranje na konkursu pod nazivom “Podrška inovativnim pristupima za povećanje zapošljivosti i zapošljavanja mladih” koji je sproveo “Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije” u sklopu programa “Znanjem do posla” koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju.

Odmah nakon završetka I modula, u Omladinskom klubu Grada Sombora će od 28 – 30. septembra realizovati II modul obuke pod nazivom Osnaživanje mladih za pokretanje sopstvenog biznisa tokom kojeg će mladi biti upoznati sa oblicima preduzeća koja mogu da pokrenu, obučeni za izradu biznis plana i informisani kako o potrebnoj dokumentaciji i procesima kroz koje se prolazi prilikom osnivanja firmi, tako i o mogućnostima za finansijske subvencije za tu svrhu.

Mladi koji prođu obuku, dobijaju sertifikat koji im može poslužiti prilikom konkurisanja za dodelu subvencije za samozapošljavanje kod Nacionalne službe za zapošljavanje.

II modul obuke realizuje se u sklopu projekta “Mlad se promeni za posao pokreni 4.0 – unapređenje zapošljivosti i podsticanje zapošljavanja mladih u Somboru“ koji realizuje Grad Sombor u partnerstvu sa Somborskim edukativnim centromSomborskim omladinskim boom-om i  Školom za osnovno obrazovanje odraslih Sombor a uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije 

Organizatori su obezbedili osveženje i obroke tokom trajanja obuke, kao i troškove prevoza za učesnike čije je prebivalište van naseljenog mesta Sombor, a zainteresovani mladi uzrasta 18-30 godina mogu se prijaviti najkasnije do utorka 25. septembra na jedan od dva ili na oba modula putem online formulara koji se nalazi na dnu stranice (prijavljivanje je moguće i putem telefona 025 444 249 ili lično u prostorijama SEC-a radnim danom od 9 do 17 časova), dok se agende za oba pojedinačna modula obuke mogu preuzeti putem sledećih linkova:
Agenda I modula
Agenda II modula

Kategorije: Vesti

1 komentar

Poziv mladima na obuku za preduzetništvo i pokretanje sopstvenog biznisa – Kancelarija za mlade Sombor · 19. februara 2020. u 23:03

[…] mogu se prijaviti najkasnije do utorka 25. septembra putem online formulara koji se nalazi na linku http://sec.org.rs/2018/09/20/poziv-mladima-na-obuku-za-preduzetnistvo-i-pokretanje-sopstvenog-biznis…  (prijavljivanje je moguće i putem telefona 025 444 […]

Zatvoreno za komentare.

TRANSLATE