Započeta realizacija projekta “Ekonet – korak dalje”

Objavi Ivana Barać

Somborski edukativni centar u periodu od jula do decembra 2022. godine, kao partner realizovaće aktivnosti u okviru projekta “Ekonet – korak dalje”.

Projektom „Ekonet – korak dalje”, Ekonet mreža nastavlja praćenje politika iz oblasti upravljanja komunalnim otpadom, usklađivanje lokalnih politika sa nacionalnim, povećanje svesti građana/ki i donosioca odluka u JLS o značaju pravilnog upravljanja komunalnim otpadom kao i jačanje kapaciteta same mreže.

Na uvodnom treningu u Zrenjaninu koji je trajao od 11. do 13. jula potpisan je novi ugovor u okviru drugog ciklusa EKO-SISTEM programa osnaživanja OCD koji se bave zaštitom životne sredine kojim Mreža Ekonet nastavlja svoj rad i u 2022. godini. Projekat “Ekonet – korak dalje“ realizuje Forca Požega sa još tri članice mreže: Somborski edukativni centar – SEC, Edukativni Centar Kruševac i Timočki omladinski centar – TOC.

Ove aktivnosti su deo Eko-sistem: Podrška reformama u zaštiti životne sredine koji realizuju Mladi istrazivaci Srbije a podržava Švedska.www.mis.org.rs

#mladiistrazivacisrbije

#ekosistemprogram

#poglavlje27

Program Eko-sistem: Podrška reformama u zaštiti životne sredine, čija realizacija je započeta tokom 2021. godine i u ovoj godini nastavlja sa podrškom projekata koje realizuju mreže organizacija civilnog društva iz cele Srbije. Program Eko-ssitem realizuju Mladi istraživači Srbije, a uz podršku Švedske razvojne agencije. U drugom ciklusu, tj. u 2022. godini podržano je 13 novih projekata i 12 mreža među kojima je i mreža EkoNet koju čine Forum civilne akcije FORCA iz Požege, Edukativni Centar Kruševac, Somborski edukativni centar – SEC i Timočki Omladinski Centar – TOC.

TRANSLATE