Završen projekat „Korak po korak“

Objavi SEC Sombor

U subotu, 20. Jula 2014., u dvorištu Somborskog edukativnog centra, održana je završna radionica u okviru projekta „Korak po korak“. Projekat je počeo sa realizacijom 1. aprila 2014. godine i trajao je do 20. jula u cilju osnaživanja mladih za aktivno traženje posla uz popularizaciju agro-biznis sektora.

Grupa mladih prošla je serijal radionica na temu planiranja karijere, aktivnog traženja posla i metoda saradnje sa poslodavcima, pisanja Cv-a i motivacionog i propratnog pisma, komunikacijskih veština, poslovnog intervjua kao i dvodnevni trening na temu volonterizma i pisanja projekata. U sklopu projekta, mladi/e učesnici/e su samostalno organizovali i radionicu o samozapošljavanju Nacionalne službe za zapošljavanje kao i dve grupne posete Poljoprivrednoj stručnoj službi u Somboru i školskoj ekonomiji Srednje poljoprivredno-prehrambene škole. Tokom završne večeri, učesnicima su uručene potvrde o učešću na projektu i majice, a kraj su proslavili uz tortu i druženje.

Projekat “Korak po korak“ je praktični deo obuke za koordinatore/ke programa u omladinskom radu koji se realizuje u okviru projekta „Uz dobar alat, veština je zanat“ koji Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada (NAPOR) sprovodi uz podršku Ministarstva omladine i sporta i USAID projekta održivog lokalnog razvoja. Polaznica obuke i koordinatorka projekta je Milica Lugumerski.

Fotografije možete pogledati u galeriji na našoj Facebook stranici.

 

U medijima:
RTV Sreće
Somborske novine
Soinfo
Sombor njuz

 

TRANSLATE