Poziv za mlade – učesnike kampa aktivizma

Objavi SEC Sombor

Centar za kulturu i obrazovanje Sonta i Somborski edukativni centar pozivaju mlade iz Zapadnobačkog okruga da se prijave za učešće na kampu aktivizma za mlade.

U okviru kampa, u periodu od 4. do 6. novembra i u periodu od 25. do 27. novembra biće održane obuke na sledeće teme: učešće mladih u razvoju lokalnih zajednica i pisanje projektnih predloga.

Na kamp se mogu prijaviti mladi iz Zapadnobačkog okruga od 18 do 30 godina, odnosno do 40 godina za žene, povratnike i etničke manjine. Na kamp se mogu prijaviti mladi koji čine neformalnu grupu (grupa sastavljana od minimum 5 članova) koja ima ideju kako da svoju zajednicu promeni na bolje. Za učešće na kampu potrebno je prijaviti minimum dve osobe koji su predstavnici/ce neformalne grupe mladih. Od vas očekujemo učešće na oba dela kampa, kao i kasniji rad na razvoju vaših ideja.

Na kamp se možete prijaviti popunjavanjem formulara koji se nalazi OVDE. Rok za prijave je  31. oktobar.

Kamp će se održati na Avali, u studentskom odmaralištu „Radojka Lakić“. Tokom trajanja kampa učesnici će steći znanja o pripremi i realizaciji projekata,  aktivizmu, volonterizmu, participaciji, učešću mladih u razvoju lokalnih zajednica, kao i pisanju i sprovođenju projektnih predloga.

Učesnici će imati priliku da ideje koje su tokom kampa razvili sprovedu u delo u svojim lokalnim zajednicama. U toku rada, podršku za to pružaće im mentori, kao i projektni tim. U planu je da nakon kampa podržimo pet inicijativa grupa mladih sa po 1.000 evra po inicijativi.

Za sve učesnike kampa obezbeđeni su smeštaj, hrana, promotivni i radni materijal, kao i refundacija putnih troškova u visini cene povratne autobuske karte ili organizovani prevoz.

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije možete nas kontaktirati na 064 330 45 82.

Kamp se realizuje u okviru projekta ,,Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji’’, koji u okviru Nemačke razvojne saradnje sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Kategorije: Vesti

TRANSLATE