Program „Mladi su zakon“ – SEC osnažio mlade za pisanje projekata

Objavi SEC Sombor

Somborski edukativni centar, ovogodišnji resurs centar za program „Mladi su zakon“ Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, proteklog vikenda (1-3. avgusta) u Domu učenika srednjih škola u Somboru, održao je trodnevnu obuku za 25 predstavnika udruženja i neformalnih grupa mladih iz Zapadnobačkog okruga.

Mladi učesnici obuke su usavršavali veštine pisanja projekata prolazeći kroz sve faze i elemente koji su uglavnom sastavni deo većine obrazaca predloga projekata kod mnogih domaćih i inostranih donatora. Pored toga upoznati su i sa potencijalnim izvorima finansiranja svojih budućih ideja. Obuku je vodio projektni tim SEC-a: Milica Lugumerski, Dragan Nikodijević i Srđan Vlaškalić.

Trećeg dana obuke mladi su imali priliku da svoje predloge projekata prezentuju pred svojim vršnjacima, ali i komisijom iz redova resurs centra, udruženja, medija i kancelarija za mlade iz okruga, čiju će odluku o podržanim projektima SEC objaviti 10 avgusta. Omladinski projekti koji budu finansirani realizovaće se između 12. avgusta i 1. novembra, a svi između ostalog sadrže aktivnosti koje se odnose na ublažavanje posledica od poplava.

Fotografije možete pogledati u galeriji na našoj Facebook stranici.

Mediji:
Večernje novosti
Somborske novine
RTV Sreće
Sombor Njuz


1 komentar

Djuka · 6. avgusta 2014. u 08:54

Svaka cast SEC-ovci!

Zatvoreno za komentare.

TRANSLATE