Poziv na debatu „Perspektive mladih u Srbiji“

Objavi SEC Sombor

untitled-1

Somborski edukativni centar i Evropski pokret u Srbiji – lokalno veće u Novom Sadu, upućuju poziv na Debatu „Perspektive mladih u Srbijina osnovu studije Mladi u Srbiji 2015 – Stanja, opažanja, verovanja i nadanja“, koju je sproveo Friedrich Ebert Stiftung – FES i SeConS grupa za razvojnu inicijativu.

Debata „Perspektive mladih u Srbiji“ će se održati u Domu učenika srednjih škola u Somboruu utorak 18. oktobra 2016. godine, u periodu od 11:00 do 15:00 časova.

Debata je namenjena mladima, predstavnicima omladinskih organizacija, srednjoškolskim učeničkim i studentskim paralamentima i svim drugim akterima omladinske politike u Somboru (predstavnicima organizacija, lokalne samouprave, institucija, ustanova, medija, škola…)

FES-ova studija o mladima Srbije zasniva se na empirijskim podacima prikupljenim neposrednim intervjuisanjem 1200 mladih, starosti od 15 do 29 godina, iz svih krajeva Srbije. Glavne teme istraživanja bile su materijalni status i životni uslovi, obrazovanje, rad i zapošljavanje, porodica i slobodno vreme, poverenje, stavovi i verovanja, buduće težnje, kao i odnos prema politici i pristupanju Srbije Evropskoj uniji.

Studija pokazuje da se mladi ljudi u Srbiji i dalje suočavaju sa ograničenjima kao što su neefikasno obrazovanje, visoka nezaposlenost, otežan put ka finansijskoj nezavisnosti i duboki osećaj isključenosti iz politike.

Program debate možete preuzeti ovde.

Zainteresovani za učešče u debati i doprinos kvalitetu diskusije treba da se prijave najkasnije do ponedeljkča, 17. oktobra 2016. godine, do 17.00 časova putem online formulara koji se nalazi na dnu ove stranice.

 

Kategorije: Vesti

TRANSLATE