SEC obeležio Međunarodni dan dečjih prava i Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad decom

Objavi Ivana Barać

U nedelju, 20. novembra, sa početkom u 17 časova u Osnovnoj školi „Avram Mrazović“ u Somboru, Somborski edukativni centar je nizom aktivnosti obeležio Dan borbe protiv nasilja nad decom i Međunarodni dan dečjih prava.

Program je započet obraćanjem Srđana Vlaškalića, izvršnog direktora Somborskog edukativnog centra, nakon čega je premijerno izveden komad Dramske sekcije SEC-a na temu zaštite životne sredine. Dramska sekcija Somborskog edukativnog centra trenutno broji sedamnestoro dece.

Na kraju programa usledilo je i proglašenje nagrađenih i pohvaljenih radova dece učesnika našeg likovnog konkursa pod nazivom „Iskorak iz nasilja“.

Posetioci su nakon događaja imali priliku da pogledaju izbor dečjih radova pristiglih na likovni konkurs.

NAGRAĐENI I POHVALJENI:

Kategorija I – IV razred:

  1. Nikola Marinković
  2. Ana Čačić
  3. Zlata Varga

Pohvaljeni: David Plavšin, Mia Petreš, Nemanja Cvjetićanin, Ema Varmuža i Milica Domazet

Kategorija V – VIII razred:

  1. Aleksandar Tadić
  2. Alisa Munjas
  3. Jelena Dragin

Pohvaljeni: Anđela Marinković, Hana Dekić, Maša Jovičić, Milica Mrđanov, Pitar Pavoković i Valentina Saulić.

Na Dan borbe protiv dečjeg siromaštva tradicionalno je započeta i akcija volontera SEC-a “Deda Mrazovi pomoćnici” koji započinju prikupljanje školskog pribora za decu iz socijalno ugroženih porodica. Ova akcija nastaviće se i nakon 20. novembra, Međunarodnog dana dečijih prava kada počinje i prikupljanje slatkiša za decu iz ranjivih grupa. Sav prikupljen školski pribor i slatkiši biće podeljeni deci u vreme novogodišnjih praznika.

Svi zainteresovai građani/ke školski pribor mogu donirati i u narednom periodu, u prostorijama SEC-a, na Staparskom putu 16, u periodu od 9 do 17h svakog radnog dana.

Ovom prilikom zahvaljujemo se i Kulturnom centru „Laza Kostić“ Sombor i Osnovnoj školi „Avram Mrazović“ na podršči prilikom organizovanju manifestacije. Sve navedene aktivnosti podržava Grad Sombor u okviru realizacije Lokalnog akcionog plana za decu, Arigatou International, kroz mrežu Global Network of Religions for Children i inicijative End Child Poverty i Prayer and Action for Children.

Kategorije: Vesti

TRANSLATE