Mladi osnaženi za pripremu i realizaciju projekata finansiranih iz sredstava EU i drugih međunarodnih fondova

Objavi Ružica Rakinić

Proteklog vikenda u Omladnskom klubu Grada Sombora uspešno je završena realizacija obuke pod nazivom nazivom „Jačanje kompetencija za pripremu i realizaciju projekata finansiranih iz sredstava EU i drugih međunarodnih fondova“.

1

U obuci je učestvovalo 17 mladih sa područja Sombora i okolnih naselja. Tokom šest dana obuke (od 9. do 11. novembra i od 30. novembra do 2. decembra) mladi su unapredili znanja i veštine za prikupljanje finansijskih sredstava iz EU i drugih međunarodnih fondova; ERASMUS+, EYF, IPA, Savet Evrope, COST i stranih ambasada u Srbiji.

2

Polaznici su razvili veštine umrežavanja i strateškog organizovanja pripreme predloga projekata. Identifikovani su relevatni problemi u lokalnoj zajednici kao i mogućnost korišćenja projektnog finansiranja za rešavanje tih problema. Na kraju ciklusa, polaznici su kreirali nacrte projekata za potencijalno apliciranje kod međunarodnih donatora.

345

Obuka je organizovana u sklopu projekta „MLAD SE PROMENI, ZA POSAO POKRENI 4.0 – unapređenje zapošljivosti i podsticanje zapošljavanja mladih u Somboru“ koji realizuje Grad Sombor u partnerstvu sa Somborskim edukativnim centrom i Somborskim omladinskim Boom-om uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Kategorije: Vesti

TRANSLATE