Konkursi za autentične lokalne inicijative

Objavi Ivana Barać

Nacionalna koalicija za decentralizaciju, sa partnerima Grupom 484 i Fondacijom „Jelena Šantić“ kroz projekat „Lokalni poziv za EU” a uz finansijsku podršku Evropske unije pruža podršku autentičnim lokalnim inicijativama koje će raditi na unapređenju svojih zajednica u oblastima vladavine prava i kulturne raznolikosti. Partneri na projektu tu podršku autentičnim lokalnim inicijativama pružaju na tri načina:

Prvi način

U okviru konkursa “Podrška za mobilizaciju zajednice”, podržaće se 38 inicijativa u iznosu od 400 do 5.000 evra u dinarskoj protivvrednosti koje su usmerene na realizaciju aktivnosti koje imaju za cilj unapređenje zajednica u oblasti vladavine prava i kulturne raznolikosti. Konkurs je kontinuirano otvoren i ideju lokalne inicijative (neformalne i formalne) mogu poslati stalno preko platforme promeni.rs a najkasnije do septembra 2021. godine ili ukupne potrošnje predviđenih sredstava u okviru konkursa.

Više informacija kako aplicirati i o uslovima konkursa na sledećem linku.

Drugi način

U okviru konkursa “Razvojni grantovi – Sistematična rešenja u zajednici”, podržaće se do 16 inicijativa u iznosu od 5.000 do 10.000 evra u dinarskoj protivvrednosti koje su usmerene na realizaciju aktivnosti koje imaju za cilj unapređenje zajednica u oblasti vladavine prava i kulturne raznolikosti. Konkurs je kontinuirano otvoren i ideju autentične lokalne inicijative mogu poslati stalno preko platforme promeni.rs a najkasnije do 1. septembra 2021. godine ili ukupne potrošnje predviđenih sredstava u okviru konkursa opredeljenih za 2021. godinu.

Više informacija kako aplicirati i o uslovima konkursa na sledećem linku.

Treći način

U okviru konkursa “Institucionalni grantovi”, podržaće se do 5 inicijativa u iznosu od 10.000 do 40.000 evra u dinarskoj protivvrednosti koje su usmerene na realizaciju aktivnosti koje imaju za cilj unapređenje zajednica u oblasti vladavine prava i kulturne raznolikosti. Zbog velikog interesovanja potencijalnih inicijativa rok za slanje aplikacija produžen je do 15. jula 2021. u 15 časova.

Više informacija kako aplicirati i o uslovima konkursa na sledećem linku.

Konkursna dokumentacija:

Pored finansijske podrške lokalnim inicijativama čitav proces prati intenzivna tehnička podrška, komunikacija i mentorstvo koje pružaju partneri na projektu kao i edukativna podrška koja je usmerena na podizanje kapaciteta autentičnih inicijativa.

TRANSLATE