„Deda Mrazovi pomoćnici“ ispunili ovogodišnju misiju

Objavi Milica Lugumerski

I ove godine, mladi aktivisti/kinje Somborskog edukativnog centra pokrenuli su akciju prikupljanja slatkiša i školskog pribora počevši sa Međunarodnim danom dečijih prava koja je završena početkom Nove godine. U petak, 5. januara, Deda Mrazovi pomoćnici su posetili romsko naselje u Bačkom Monoštoru gde je 80 paketića podeljeno deci uz druženje sa Deda Mrazom i njegovim pomoćnicima. Deca su uz zvuke violine pevala novogodišnje pesmice i imala priliku da se slikaju sa Deda Mrazom.

viber image

Deda Mrazovi pomoćnici ove godine su bili aktivni tokom celog meseca decembra obeležavajući značajne datume kao što su Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, Međunarodni dan volontera i Međunarodni dan ljudskih prava. Pored toga, organizovali su brojne akcije prikupljanja slatkiša i školskog pribora u centru grada ulažući svu svoju pozitivnu energiju, kreativnost, ideje i dobru volju.

IMG_20171205_131621 viber image2

Zahvaljujemo se svim građanimam i građankama Sombora koji su svojim donacijama omogućili ovih 80 dečijih osmeha kao i ženskom odbojkaškom klubu NS TIM koji su poslali značajnu količinu slatkiša.

IMG_20180105_101729

Ideja „Deda Mrazovih pomoćnika“ nastala je krajem 2013. godine i od tada se tradicionalno realizuje već 5 godina za vreme novogodišnjih praznika. Cilj je obradovati decu iz ranjivih grupa paketićima sačinjenim od slatkiša i školskog pribora prikupljenim kroz humanitarne akcije od strane mladih aktivista/kinja SEC-a.

viber image1

Kategorije: Vesti

TRANSLATE