Konkurs Mladi su zakon za finansiranje omladinskih volonterskih projekata – Održane promocije u Zrenjanicu, Subotici i Kikindi

Objavi SEC Sombor

Tokom protekle nedelje održane su promocije konkursa Mladi su zakon, Ministarstva omladine i sporta, za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih, u Severnobanatskom, Severnobačkom i Srednjobanatskom okrugu. U pomenutim okruzima, program sprovodi Centar lokalne demokratije kao Resurs centar, u saradnji sa loklanim partnerima Kancelarijom za mlade Grada Subotice, Zrenjaninskom omladinskom razvojnom organizacijom – ZORO, Kancelarijom za mlade Grada Kikinda i Somborskim edukativnim centrom.

5-konkurs-mladi-su-zakon-za-finansiranje-omladinskih-volonterskih-projekata-odrzane-promocije-u-zrenjaninu-subotici-i-kikindi

Mladi iz tri okruga obuhvaćena programom su u Zrenjaninu (20. decembra), Subotici (21. decembra) i Kikindi (22.decembra), imali mogućnost da se bliže informišu o smernicama konkursa, neophodnoj konkursnoj dokumentaciji, kao i da dobiju odgovore na postavljena pitanja u cilju adekvatne pripreme njihovog predloga projekta.

Poziv je namenjen udruženjima mladih ali i neformalnim omladinskim grupama, u cilju pružanja podrške aktivnom učešću mladih u razvoju svojih lokalnih zajednica.

Konkurs je otvoren do 15. januara 2017., a sve bitne informacije o smernicama programa, kao i obrazac za pisanje predloga projekta mogu se pronaći na stranici Centra loklane demokratije, na sledećem LINKU.

Program MLADI SU ZAKON se realizuje sedmu godinu za redom u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih širom Srbije i namenjen je udruženjima i neformalnim grupama mladih koji žele da realizuju omladinske volonterske projekte u cilju učešća u akcijama zaštite životne sredine, uređenju javnih prostora u kojima mladi provode slobodno vreme, organizacije aktivnosti za mlade u tim prostorima, ICT edukacija, promocije međugeneracijske saradnje, razumevanja, tolerancije i jednakih šansi za sve mlade, očuvanja kulturne baštine, promocije zdravih i bezbednih stilova života, solidarnosti i humanosti, kao i novih, kreativnih i inovativnih ideja za poboljšanje života u svojoj lokalnoj zajednici.

Kategorije: Vesti

TRANSLATE