Realizovan prvi modul obuke za vršnjačke edukatore/ke

Objavi Ivana Barać

Somborski edukativni centar u okviru projekta “Lokalna zajednica u službi ličnog i socijalnog razvoja mladih u Somboru” realizovao je prvi modul obuke za vršnjačke edukatore/ke iz redova mladih za vođenje radionica u cilju prevencije diskriminacije.

Prvi modul realizovan je u periodu od 15 – 17. oktobar u prostorijama Somborskog edukativnog centra. Srđan Vlaškalić i Ivana Barać, trenerski par koji je realizovao obuku, za učesnike/ce obuke za vršnjačke edukatore/ke pripremili su niz aktivnosti putem kojih su prijavljeni/e učesnici/ce preispitali svoje stavove i vrednosti, a potom i stekli osnovna znanja na temu prevencije diskriminacije i zaštite ljudskih prava.

Nakon realizovane trodnevne obuke, učesnike/ce očekuje i drugi modul obuke koji će biti realizovan u periodu 29 – 31. oktobra 2021. godine, a koji će biti posvećen edukaciji u cilju pripreme i sticanja veština za realizaciju radionica.

Učesnici/e koji prođu i drugi modul obuke, imaće priliku da pored obuke, a uz podršku i mentorstvo omladinskih radnika/ca SEC-a, u parovima osmisle i održe radionice na temu prevencije diskriminacije. Drugi modul obuke i mentorstvo će sprovoditi Srđan Vlaškalić i Ivana Barać, trenerski par omladinskih radnika/ca SEC-a sertifikovanih od strane NAPOR asocijacije.

Projekat „Lokalna zajednica u službi ličnog i socijalnog razvoja mladih u Somboru“ realizuje Grad Sombor u partnerstvu sa Somborskim edukativnim centrom, Centrom za individualni razvoj i unapređenje društva – PSIHOZON, Opštinskim odborom Pokreta gorana Sombor, Udruzenjem Slepih Sombor uz finansijsku podršku Ministarstva Omladine i Sporta.

TRANSLATE