Javna akcija povodom Međunarodnog dana žena

Objavi SEC Sombor

Povodom Međunarodnog dana žena, 8. marta 2016. godine, aktivisti/kinje i volonteri/ke Somborskog edukativnog centra realizovali su javnu akciju ispred Gradske kuće u Somboru u trajanju od dva sata i tom prilikom promovisali ženska prava, rodnu ravnopravnost i predstojeće filmske večeri koje će se bazirati na ovim temama. Građani i građanke su dobijali informacije i citate o ženama koje su napravile velike promene u istoriji ženskih prava, kao i različite poruke koje su se ticale rodne ravnopravnosti, a takođe su imali i priliku da se slikaju sa ramom koji predstavlja ženu ili muškarca.

Veliki broj građana i građanki bio je zainteresovan da učestvuje i doprinese važnosti akcije, koja je inicirana i osmišljena od strane EVS volonterke Somborskog edukativnog centra Monie de Marcellis. U večernjim satima održano je i prvo filmsko veče u cilju promovisanja ženskih prava, a nakon odgledanog filma usledila je i konstruktivna diskusija prisutnih mladih ljudi.

Ovim putem vas pozivamo na preostale četiri filmske večeri, koje će se realizovati utorkom od 19h (15.3. , 22.3. , 29.3. i 5.4.) u prostorijama Somborskog edukativnog centra.

Fotografije možete pogledati u galeriji na našoj Facebook stranici.

Kategorije: Vesti

TRANSLATE