ULIČNA AKCIJA POVODOM SVETSKOG DANA DETETA

Objavi SEC Sombor

INICIJATIVA ZA PREVENCIJU NASILJA NAD DECOM I PRIKUPLJANJE ŠKOLSKOG PRIBORA I SLATKIŠA

Članovi Somborskog edukativnog centra su juče na glavnoj ulici u Somboru sproveli akciju povodom Svetskog dana deteta. Tokom akcije prikupljani su potpisi podrške inicijativi koja je pokrenuta dan ranije, a tiče se nastojanja da se u revidiranoj Strategiji socijalne zaštite Grada Sombora nađu mere i aktivnosti za prevenciju nasilja nad decom, koje će sprovoditi lokalne organizacije za decu u saradnji sa nadležnim ustanovama i institucijama,  kao i da se za realizaciju istih opredele sredstva u budžetu Grada.

1

Tokom jednoipočasovne akcije, svoj potpis podrške inicijativi dalo je više od 50 građana Sombora, a potpisivanje je moguće i u narednom periodu, te svi građani koji to žele mogu učiniti svakog radnog dana u prostorijama SEC-a u periodu o 9 do 17 časova, kao i putem sajta organizacije.

2

3

Tokom akcije aktivisti SEC-a su nastavili tradicionalnu akciju prikupljanja školskog pribora, a započeta je i akcija prikupljanja slatkiša koju takođe svake godine praktikujemo, a sve za decu iz socijalno ugroženih porodica kojima će isto biti podeljeno uoči novogodišnjih praznika.

KUTIJE

Aktivnosti realizovane u sklopu obeležavanja Svetskog dana deteta podržane su od strane TRAG fondacije i Delegacije Evropske unije u Srbiji u okviru projekta “Glas zajednica o EU integracijama – podsticaj dijalogu OCD i lokalnih vlasti oko javnih politika” i inicijativa Arigatou International; Prayer and Action and Global Network of Relgions for Children.

Kategorije: Vesti

TRANSLATE