Novi volonteri i volonterke u Školi dobre volje

Objavi SEC Sombor

Somborski edukativni centar realizovao je jesenji modul obuke za nove volontere u okviru programa „Škola dobre volje – Volonter/ka deci na usluzi“od 11. do 13. novembra u Domu učenika srednjih škola u Somboru.

sombor

Za 7 godina realizacije ovog programa više od 100 volontera-ki pružilo je pomoć u savladavanju nastavnog gradiva više od 300 dece osnovno školskog uzrasta. Obuku su sprovele Ivana Barać, koordinatorka volontera/ki u okviru Škole dobre volje i Milica Lugumerski, omladinska radnica SEC-a, a učesnici/e obuke su imali priliku da se upoznajusa koncepcijom programa i steknu znanja i veštine koja će im pomoći da budu što uspešniji u budućem radu sa decom, kako tokom volontiranja tako i tokom nastavka školovanja i profesionalne karijere.

sombor

Program je namenjen prevashodno deci iz ranjivih grupa kojoj je potrebna besplatna pomoć u savladavanju nastavnog gradiva, a roditelji-staratelji se mogu javiti koordinatorkama volontera/ki SEC-a na brojeve telefona 064/3304-582 i 062/8750-901.

sombor

Realizacija programa odvija se uz podršku Mreže prijatelja inkluzivnog obrazovanja, Grada Sombora i Arigatou International-a.

TRANSLATE