Susreti mladih Sombora, Vrbasa i Apatina (2. dan)

Objavi SEC Sombor

Drugog dana aktivnosti „Susreti mladih Sombora, Vrbasa i Apatina“ mladi učesnici su imali priliku da se u prepodnevnim satima upoznaju sa znamenitostima Sombora tokom vožnje fijakerom i obilaska Županije gde su imali priliku da čuju priče o slici „Bitka kod Sente“, istorijatu Sombora i somborskim velikanima.

U popodnevnim satima, na policijskom bungalovu, Anđelka Vlaškalić je održala kreativnu radionicu u sklopu koje su mladi imali priliku da se upoznaju sa tehnikom dekupaž, a nekoliko mladih je učestvovalo u pripremanju paprikaša za učesnike. Pored mladih iz Sombora, Vrbasa i Apatina, drugi dan Susreta posetilo je i nekoliko mladih iz Bečejskog udruženja mladih – BUM, a učesnike je posetio i Vojislav Prkosovački, regionalni koordinator Kancelarija za mlade Vojvodine.

Nakon radionice i večere, učesnici su se uputili u Kljajićevo na projekciju filma koji je prikazan u okviru Bioskopa na otvorenom u organizaciji Centra za društveni razvoj.

Susreti mladih Sombora, Vrbasa i Apatina su jedna od aktivnosti u okviru projekta „Aktiviranje mladih Sombora, Vrbasa i Apatina za kreativno leto 2014“ koji realizuje Somborski edukativni centar uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Fotografije možete pogledati u galeriji na našoj Facebook stranici.

TRANSLATE