SEC na međureligijskom susretu protiv dečjeg siromaštva

Objavi SEC Sombor

Tokom prošle nedelje u Sarajevu je u organizaciji Udruženja žena “Mozaik za međureligijski dijalog u porodici društva” u saradnju sa inicijativom “End child poverty” uz podršku “GNRC – Arigatou International” održan susret na temu uticaja na smanjenje siromaštva dece u svetu. Učestvovali su aktivisti organizacija za decu iz nekoliko svetskih zemalja, kao što su SAD, Nepal, Mauricijus, Kenija, Moldavija, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija, Bosna i Hercegovina itd. Učesnik iz Srbije bio je Srđan Vlaškalić iz Somborskog edukativnog centra.

Na ovom događaju razgovaralo se o načinima doprinosa ublažavanju siromaštva u svetu i razmjenjivala su se iskustva iz pojedinih zemalja, a jedan od zaključaka je da kvalitetna edukacija dece, odraslih i svih zainteresovanih strana u društvu najznačajnije mogu doprineti borbi protiv siromaštva.

Na skupu su govorili dr Katherine Marshall, Senad Šepić, Fred Nyambera, mr Kul Gautam, dr Mustafa Y. Ali, dr Vinya Ariaratne i dr Hans Ucko.

Prisutnima su se obratili i predstavnici verskih zajednica u BiH, jerej Marko Jakovljević, gvardijan franjevačkog samostana u Visokom fra Josip Ikić, glavni imam Medžlisa iz Gračanica. Učesnici skupa su tog dana zajedno obišli verske objekte u Sarajevu, najstariju Pravoslavnu crkvu, Gazi Husrev-begovu džamiju, Katedralu, Sinagogu, kao i Dom za decu bez roditeljskog staranja.

Putem linka ka lokalnom portalu mozete pogledati izjave učesnika, a album fotografija na našoj FB stranici.

 

Mediji:
SoInfo.org
Endingchildpoverty.org
RTV Sreće

Prilog u vestima RTV Sreće o Međureligijskom susretu protiv dečjeg siromaštva koji je održan u Sarajevu, a kome je prisustvovao naš izvršni direktor Srđan Vlaškalić.

Posted by Somborski Edukativni Centar on Thursday, June 11, 2015

Kategorije: Vesti

TRANSLATE