Završen projekat Kulturautovanje

Objavi SEC Sombor

U sredu, 13. aprila, u prostorijama Gradske biblioteke „Karlo Bjelicki“ održan je završni događaj inicijative Kulturautovanje koju je realizovao Centar za pedagoške inicijative. Na događaju su predstavljene održane aktivnosti inicijative i  prikazani najbolji video klipovi pristigli u okviru nagradnog konkursa koji je inicijativa organizovala, a nakon toga su i uručene nagrade pobednicima konkursa.

Treće mesto osvojila je Jana Golubović sa svojim prijateljima iz odeljenja, drugo mesto osvojila je Jelena Štulić, a najbolji video poslao je Josip Šarčević.

KulturAutovanje je inicijativa usmerena prvenstveno na ljude kao ključne resurse za unapređenje svake lokalne zajednice, a potom i na kulturnu baštinu i tradiciju odnosno očuvanje kulturne zaleđine kao i poštovanje kulture kojom smo okruženi.

Inicijativa je podržana u okviru projekta “Lokalni poziv za EU: vladavina prava i kulturna raznolikost za stvaranje društvene kohezije i održivog razvoja lokalnih zajednica” koji finansira Evropska unija, a implementira Nacionalna koalicija za decentralizaciju iz Niša u partnerstvu sa Fondacijom Jelena Šantić iz Beograda i Grupom 484 iz Beograda.

Kategorije: Vesti

TRANSLATE