Predstavnici/ce SEC-a učestvovali na međunarodnoj obuci o preduzetništvu

Objavi Ivana Barać

U periodu od 19 do 29. aprila 2019. godine, u Draču, održana je jedna od aktivnosti u okviru projekta “Entrepreneurial mindset through social innovation in youth work” koji uz podršku Evropske komisije u okviru Erasmus plus programa realizuje organizacija THY iz Prizrena, a na kome je Somborski edukativni centar jedan od partnera. Ovom prilikom okupilo se 32 učesnika/ce iz 8 zemalja: Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova*, Bugarske, Severne Makedonije, Srbije, Turske i Rumunije, a tema susreta bila je preduzetničko obrazovanje.

pjimage (3)

U toku obuke učesnici/ce imali su priliku da čuju konkretne informacije o preduzetničkom obrazovanju, kako ga koristiti i promovisati u radu sa mladima, a potom su imali priliku da istraže koncept omladinskog preduzetništva, socijalnog preduzetništva i “start up” modela. Nakon završene obuke, svi učesnici/ce imaće priliku da stečeno znanje upotrebe u praksi tako što će u svojim lokalnim zajednicama organizovati nekoliko radionica za mlade na prethodno pomenute teme. Somborski edukativni centar ovom prilikom predstavljali su Nikola Pavković, Katarina Sapun, Aldin Dreković i Ivana Barać.

IMG_0993

U nastavku teksta možete pročitati utiske nekih od učesnika/ca obuke:

“Nisam znao šta da očekujem, ali i pored toga su nadmašena sva moja početna očekivanja. Meni lično je bilo fenomenalno, svideo mi se način radau toku same obuke. Svideli su mi se učesnici, treneri, program a i mesto. Dosta toga novog sam naučio i jedva cekam da ponovo jednog dana iskusim nešto slično.”

“Krenula sam na put bez mnogo očekivanja. Neke predrasude su, naravno, bile tu. Kako sam upoznavala ljude i mesto, jedna po jedna predrasuda se rušila. Učila sam o raznim temama, o drugima ali i o sebi. Inspirisali smo jedni druge, delili iskustva i ideje. Vratila sam se kući puna novih priča i motivisana da konačno promenim nešto u svom gradu.” 

“Na mene kao pojedinca ovo putovanje je ostavilo snažan i upečatljiv utisak. Pre svega zato što mi je ovo bilo  prvo internacionalno Erasmus+ putovanje na koje sam krenuo zahvaljujući odabiru od strane SEC organizacije kojoj sam veoma zahvalan na pruženoj prilici da budem deo ekipe koja će nam ovom događaju predstavljati Srbiju. Organizacija samog treninga bila je na zavidnom nivou, energija ljudi neopisivog karaktera, vratio sam se kući prepun utisaka i želje da što aktivnije uzmem učešće u sličnim aktivnostima.” 

pjimage (2)

*Ovaj naziv ne prejudicira stavove o statusu i u skladu je sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o kosovskoj deklaraciji nezavisnosti.

Kategorije: Vesti

TRANSLATE