Završna konferencija projekta „Balkan Kaleidoskop“

Objavi Milica Lugumerski

U Mostaru je od 04. do 08. oktobra održana završna konferencija projekta „Balkan Kaleidoskop“ koji je u prethodnom periodu podrazumevao međunarodni trening na temu multiperspektivnog pristupa istoriji u okviru kog su učesnici/e imali priliku da preispituju i analiziraju različite pristupe modernoj istoriji Balkana kroz pregled nastavnih istorijskih udžbenika, kao i aktivnosti za mlade koje su nakon treninga učesnici/ce realizovali u lokalnim zajednicama.

43383002_2170048259879948_144672631881203712_o

Ovom prilikom smo učesnicima/cama iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Nemačke prezentovali aktivnosti koje su za mlade organizovane u Somboru,  a koje su obuhvatale serijal radionica i projekciju filma sa diskusijom na prethodno pomenutu temu.


IMG-2891

Navedene aktivnosti za cilj su imale razvoj multiperspektivnosti kod mladih u pogledu na događaje devedesetih u regionu. Događaju u Mostaru su ispred SEC-a prisustvovali Ružica Rakinić, Dragan Nikodijević i Ivana Barać  koja je prezentovala realizovane aktivnosti, dok su same radionice vodile Milica Lugumerski, omladinska radnica SEC-a i Vitka Čavić, diplomirana profesorka istorije.

IMG-2861

Projekat „Balkan kaleidoskop“ realizuje Agencija za lokalnu demokratiju LDA iz Subotice a koji finansira Evropska Komisija u okviru programa Evropa za građane i građanke.

Kategorije: Vesti

TRANSLATE