SEC sa partnerima obeležio Međunarodni dan dečjih prava (Day of Pray and Action for Children) i Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad decom

Objavi Ružica Rakinić

utorak 20. novembra, sa početkom u prostorijama Mađarske građanske kasine, Somborski edukativni centar je u saradnji sa Somborskim omladinskim Boom-om, Centrom za kulturu i obrazovanje Sonta – CEKOS i Međunarodnom organizacijom za migracije – IOM (u okviruPodrške Evropske unije upravljanju migracijama u Republici Srbiji)nizom aktivnosti obeležio Dan borbe protiv nasilja nad decomMeđunarodni dan dečjih prava

IMG_4643

Na početku manifestacije Srđan Vlaškalić je pozdravio sve prisutne te se zahvalio partnerima i donatorima na saradnji prilikom organizacije događaja i najavio emitovanje promo spota koji je snimljen u okviru inicijative SEC-a “Građani Sombora u akciji za prevenciju nasilja nad decom” u kojem učestvuju poznati somborski sportisti, glumci, muzičari, aktivisti i deca. 

Nakon toga sučlanovi dramske sekcije CEKOS-a izveli predstavu “Interkulturna komedija za sve uzraste” koja je pobrala aplauze oko 150 prisutnih, mahom dece, među kojima je bilo više od 30 korisnika prihvatnog centra za migrante u Somboru.  Potom se pristupilo proglašenju nagrađenih i pohvaljenih radova dece učesnika likovnog konkursa SEC-a pod nazivom „Iskorak iz nasilja“.

202

Na konkurs je pristiglo više od 150 dečjih radova, među kojima i dvedesetak radova dece migranata smeštenih u Prihvatnom centru u Somboru koji su tokom novembra učestvovali na likovnoj i dramskoj radionici zajedno sa decom članovima dramske sekcije SEC-a.

IMG_8035

NAGRAĐENI I POHVALJENI:

Kategorija I – IV razred:

1.Malek Bewar

2.Danica Lovrenov

3.Nikolina Petrović

Pohvaljeni: Milan Gordi, Nataša Lukić, Dunja Mirković, Tijana Nikolić i Marko Garai

Kategorija V – VIII razred:

1.Sara Kunić

2.Jana Višinka

3.Mila Sarai

Pohvaljeni: Darko Nađ, Andreja Skrobonja, Gordana Benčić, Đorđe Đurić, Miloš Čavlin i Avam Khudeda.

IMG_4645

IMG_9677

 

Posetioci su nakon događaja imali priliku da pogledaju izbor dečjih radova pristiglih na likovni konkurs koji su bili izloženi u holu Mađarske građanske kasine.

Tradicionalno na 20. Novembar, volonteri Somborskog edukativnog centra su počeli sa prikupljanjem školskog pribora koje će rasporediti u novogodišnje paketiće zajedno sa prikupljenim slatkišima i kao i svake godine u vreme praznika pokloniti deci iz osetljivih grupa.

Aktivnosti u sklopu obeležavanja ova dva značajna datuma podržane su od strane Grada SomboraMinistarstva omladine i sporta RepublikeSrbije,Podrške Evropske unije upravljanju migracijama u Republici Srbijii inicijative Arigatou International; Prayer and Action and Global Network of Relgions for Children.

 

Mediji:

Beta

RTV Sreće

Kategorije: Vesti

TRANSLATE