Mladi aktivisti/kinje SEC-a učestvovali na treningu „Otvaram vrata, imam podršku“

Objavi SEC Sombor

U periodu od 22. dо 25. Decembra Jovana Grubanov, Kristina Sabo i Đorđe Bengin učestvovali su ispred Somborskog edukativnog centra na treningu u Vršcu koji je realizovan u okviruprojekta „Otvaram vrata, imam podršku“ koji se odnosi na pružanje psihosocijalne podrške u cilju prevencije nasilja kod mladih putem vršnjačkog pristupa.

16118124_10206356628554315_236797721_n

Trening na temu diskriminacije, nenasilja, mentalnog zdravlja i omladinskog rada omogućio je učesnicima/cama da kroz razmenu stavova i mišljenja uče jedni od drugih, razvijaju komunikacijske veštine, a takođe su i upućeni kome se obratiti u slučaju prisustvovanja ili učestvovanja u nasilju kao i kako da postupe ukoliko im se neko obrati za pomoć.

Trening je deo projekta koji  sprovodi „Organizacija kreativnog okupljanja“ iz Beograda finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, a koordinatorisu Zoran Zlatković i Ana Arsenijević. U nastavku projekta biće organizovana i javna akcija u Somboru sa ciljem širenja svesti o zastupljenosti vršnjačkog nasilja.

Kategorije: Vesti

TRANSLATE