14 novih volontera/ki u „Školi dobre volje“

Objavi Milica Lugumerski

U prostorijama SEC-a u periodu od 7. do 9. avgusta održana je još jedna obuka za mlade volontere i volonterke u okviru projekta „Škola dobre volje – Volonter/ka deci na usluzi“. Program se realizuje od 2009. godine, a do danas je više od 100 volontera-ki pružilo pomoć u savladavanju nastavnog gradiva više od 300 dece.

sajt uvod

Ovu letnju obuku, sa pomalo izmenjenim sadržajem u odnosu na dosadašnje, vodile su Bojana Nešović i Milica Lugumerski, trenerkinje i omladinske radnice SEC-a. 14 učesnica, od kojih polovina ispred partnerske organizacije Centar za kulturu i obrazovanje Sonta, imalo je priliku da se upozna sa koncepcijom programa i stekne znanja i veštine koje će im pomoći da budu što uspešniji u budućem radu sa decom kako tokom volontiranja tako i tokom nastavka školovanja i profesionalne karijere.

sajt druga

Poslednji dan treninga bio je posvećen Montesori tehnici rada sa decom gde su učesnice uz pomoć Tijane Kabić, psihološkinje i Montesori vaspitača imale priliku da i samostalno kreiraju neke od Montesori materijala koji će i u narednom periodu moći da se koriste u radu sa decom u okviru Škole dobre volje.

sajt montesori

Program „Škola dobre volje – volonter/ka deci na usluzi“ podržava Kancelarija za ljudska i manjinska prava u sklopu programa za projekte udruženja radi unapređenja položaja i statusa Roma i Romkinja u Republici Srbiji, Grad Sombor i Arigatou International.

 

Mediji:

SOinfo.org

TRANSLATE