Ti, ja i rodna ravnopravnost

Objavi SEC Sombor

Ove nedelje je u prostorijama SEC-a održana treća po redu radionica forum teatra tokom koje su članovi omladinske dramske grupe osmislili predstavu na temu rodno zasnovanog nasilja.

01

Aktivnost se sprovodi u okviru projekta „Ti, ja i rodna ravnopravnost“ koji realizuje Centar za omladinski rad iz Novog Sada u partnerstvu sa SEC-om i još 8 organizacija iz Srbije.

02

Krajem marta, četvoro članova/ica SEC-a prošlo je petodnevnu obuku u Sremskim Karlovcima na temu rodno zasnovanog nasilja, zaštite i bezbednosti dece i mladih i forum teatra kao jedne od najefektnijih tehnika za prevenciju nasilja. Koncept treninga podrazumevao je prisustvo po 2 omladinska radnika/ce i 3 mlade osobe iz 4 partnerske organizacije. Ispred SEC-a na treningu su učestvovali Ružica Rakinić, Milica Lugumerski, Miloš Češljević i Strahinja Peršić.

03

U nastavku projekta grupa mladih glumaca SEC-a realizovaće forum teatar na temu rodno zasnovanog nasilja u najmanje 2 srednje škole u Somboru. Ovakav koncept podići će svest srednjoškolcima o rasprostranjenosti ove vrste nasilja i omogućiti im da i sami udju u neku od uloga te ponude svoje rešenje za suočavanje sa nasilnikom.

04

Projekat je finansijski podržan od strane Ambasade Kraljevine Holandije.

Kategorije: Vesti

TRANSLATE