ZAVRŠEN LIKOVNI KONKURS I IZLOŽBA RADOVA POVODOM MEĐUNARODNOG DANA BORBE PROTIV NASILJA NAD DECOM

Objavi Ružica Rakinić

nedelju 19. novembra, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad decom, u  foajeu Narodnog pozorišta Sombor priređena je izložba oko 150 dečjih radova pristiglih na likovni konkurs „IMAM PRAVO DA ODRASTAM BEZBRIŽNO“.

likovnjaci

Tom prilikom proglašeno je i nagrađeno po tri rada u kategorijama mlađeg i starijeg školskog uzrasta, a zahvalnice i simbolične poklone dobilo je još 17-oro dece. Najbolje radove po oceni tročlane komisije u sastavu Bjanka Damjanović, master učiteljica sa usmerenjem likovna kultura, Danijel Peršić, slikar i Anđelka Vlaškalić, učiteljica, poslali su Mia Cvejić u kategoriji starijeg školskog uzrasta i Jasmina Vojkić u konkurenciji radova koje su poslali učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole.

pobednicki RADOVI F

 

Izložbi kojoj je prethodio performans naše dramske sekcije pod nazivom “Iskorak iz nasilja”, prisustvovalo je oko 300 građana.

IMG_3129

IMG_3135

Likovni konkurs i izložba radova, realizovani su cilju podizanja svesti građana o značaju dečjih prava i odrastanju u sigurnom i podsticajnom okruženju u sklopu kampanje za usvajanje i unapređenje lokalnih sporazuma za zaštitu dece od nasilja koja je integralni deo IPA II projekta Zaštita dece od nasilja i promocija socijalne inkluzije dece sa smetnjama u razvoju u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj, koji se sprovodi u saradnji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva zdravlja, Ministarstva obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije i UNICEF-a, uz finansijsku podršku Evropske unije.

Fotografije sa izložbe možete pogledati u Facebook albumu.

Kategorije: Vesti

1 komentar

Likovni konkurs za decu osnovnoškolskog uzrasta “Iskorak iz nasilja” - Somborski edukativni centar · 10. oktobra 2018. u 13:53

[…] Pogledajte detalje sa prošlogodišnje izložbe radova […]

Zatvoreno za komentare.

TRANSLATE