PSSO opredelio sredstva za prostore za mlade u Somboru

Objavi SEC Sombor

Za projekat „Adaptacija Kluba za decu i mlade – SEC”, Somborskom edukativnom centru odobreno je 200.000 dinara.

Ugovor o dodeli sredstava potpisali su Marinika Tepić, pokrajinska sekretarka za sport i omladinu i Srđan Vlaškalić, izvršni direktor Somborskog edukativnog centra.

Neven Ristić – predsednik UG Akt Bezdan, Aleksandar Đekić – predsednik udruženja BUM Bečej, Dragan Nenadov – član Gradskog veća grada Sombora za sport i omladinu, Marinika Tepić – sekretarka Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Srđan Vlaškalić – izvršni direktor SEC-a

Na konkurs Pokrajinskog sekretarijata pristiglo je 159 prijava, a Sekretarijat je odobrio finansiranje 63 projekta, u ukupnom iznosu od 15 miliona dinara. Sedam miliona namenjeno je ustanovama i lokalnim samoupravama, a osam miliona udruženjima građana.

Kako se navodi se u saopštenju Odsek za poslove sa javnošću, po istom konkursu odobrena su još tri projekta iz somborske opštine.  Za projekat „I, krećemo!”, Kancelariji za mlade Grada Sombora odobreno 300.000 dinara za opremanja Omladinskog kluba, Udruženju organizacija tehničke kulture Sombor pripalo je 200.000 dinara za uređenje prostora za okupljanje mladih, a udruženju „AKT” iz Bezdana 28.000 za opremanje kancelarije za rad.

Mediji:
RT Vojvodine
Sombor.rs
Soinfo.org

Kategorije: Vesti

TRANSLATE