Novi EVS volonteri iz Italije narednih 9 meseci u SEC-u

Objavi SEC Sombor

Volonteri Evropskog volonterskog servisa Monia de Marcellis i Marco Dolcinelli iz Italije, su u petak 18. 12. 2015. u prostorijama Somborskog edukativnog centra, pred više od deset mladih, predstavili svoju kulturu, mesta odakle dolaze, lokalnu hranu i običaje iz njihovog kraja.

Mladi su imali i priliku da aktivno učestvuju i kroz kviz igru se upoznaju sa mestima i događajima iz Italije. Jedan deo programa je bio posvećen i bontonu u Italiji, tačnije kako se ponašati ukoliko želite da delujete kao osoba iz Italije, gde su na šaljiv način prikazane situacije, a učesnici su mogli da biraju kako bi se ponašali, nakon toga dobijajući odgovor koliko je to prikladno u Italiji. Marco i Monia su takođe predstavili i sebe, svoje afinitete, čime su se bavili i čime se sada bave. 

Trenutno su volonteri u Somborskom edukativnom centru u okviru međunarodnog programa za mlade Erasmus+, tačnije aktivnosti mobilnosti za mlade pod nazivom Evropski volonterski servis, u trajanju od 9 meseci i biće u Somborskom edukativnom centru do avgusta 2016. godine, za sve one koji budu hteli da ih upoznaju.

Fotografije možete pogledati u galeriji na našoj Facebook stranici.

Kategorije: Vesti

TRANSLATE