SEC obeležio Međunarodni dan mladih

Objavi SEC Sombor

U utorak 12. avgusta, Somborski edukativni centar je uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, a u saradnji sa Kancelarijama za mlade Sombora, Vrbasa i Apatina priredio bogat kulturno-obrazovni program povodom obeležavanja Međunarodnog dana mladih na „KAFE DE SOLU“.

Program je počeo u 18 časova svečanim otvaranjem i uručivanjem ugovora predstavnicima neformalnih grupa i udruženja mladih iz Zapadnobačkog okruga za realizaciju omladinskih projekata u okviru programa „Mladi su zakon“.

Od 18.30 održana je Tribina o digitalnom nasilju u saradnji sa „Budi muško“ klubom iz Sombora na kojoj su govorili Ena Horvat, nastavnica biologije i trenerkinja na temu borbe protiv elektronskog nasilja, Ivana Kulić, socijalna radnica i Predrag Topalov, koordinator Budi muško kluba Sombor, a kojom je moderirao sociolog, Aleksandar Trudić.

24

Događaj su posetili Dragan Nenadov, član gradskog veća za sport i omladinu i gradonačelnik Sombora, Saša Todorović koji je uz čestitke prisutnim mladima naglasio da je saradnja gradske uprave i Somborskog edukativnog centra primer dobre prakse saradnje sa omladinskim organizacijama koji može da posluži i drugim lokalnim zajednicama.

31

Muzički program počeo je nastupom pop dueta „Nani i Gute“ uz podršku Raspa Marčela iz Italije, nastavljen je nastupom pobednika prošlogodišnjeg festivala „Mladi su muzika“ pod nazivom „DEMIGOD“ iz Kucure. Nakon njih nastupila je mlada indi rok grupa „ZA Dž“ iz Čačka, a zabavu je zaključio somborski dram end bejs dvojac „Ruski lekari“.

90

Međunarodni dan mladih je ujedno bio prvi od četiri dana „Susreta mladih Sombora, Vrbasa i Apatina“ u kojima učešće uzelo više od 100 mladih i u sklopu kojih je održano finale Igara bez granica uz učešće pobednika polufinala sve tri opštine/grada na Štrandu 14. avgusta, kao i kreativne -dekupaž i radionice o pomirenju u regionu.

Fotografije možete pogledati u galeriji na našoj Facebook stranici.

Mediji:
Somborske novine
025 Info
Soinfo

TRANSLATE