Održana obuka i prijem novih volontera u okviru programa Škola dobre volje

Objavi Ružica Rakinić

U periodu od 28. do 30. oktobra u Somborskom edukativnom centru održana je obuka i prijem novih volontera u okviru programa Škola dobre volje – volonter/ka deci na usluzi.

Škola dobre volje je volonterski servis u kom volonteri Somborskog edukativnog centra  pružaju besplatnu pomoć u učenju deci osnovnoškolskog uzrasta sa naglaskom na decu iz ranjivih grupa. 

Učesnici obuke su stekli znanja i veštine iz oblasti asertivne komunikacije, zaštite i sigurnosti dece, volonterizma i omladinskog aktivizma, metodike nastavnog časa, inkluzije, dečijih prava, interkulturalnosti i sl.

U narednom periodu učesnici obuke imaće priliku da u okviru našeg dugogodišnjem programa pruže pomoć deci prilikom savladavanja nastavnog gradiva, ali će pored toga kroz razne aktivnosti koje SEC organizuje za mlade moći i da steknu nova znanja i veštine.

Projekat je podržan u okviru A1 programa društvene odgovornosti Svet kakav želiš, koji pruža mentorstvo i finansijsku podršku institucijama, organizacijama, inicijativama na nacionalnom nivou, idejama i projektima u području javnog zdravlja, obrazovanja i ekologije. Proizvedeni sadržaj i stavovi izrečeni u okviru projekta su isključiva odgovornost sprovodioca projekta. Program Svet kakav želiš se sprovodi u partnerstvu sa regionalnom organizacijom Propulsion.

Program Škola dobre volje – volonter/ka deci na usluzi ove godine se realizuje i uz podršku Grada Sombora i Arigatou International u okviru inicijativa Global Network of Religions for Children, End Child Poverty I Learn to Live Together.

Kategorije: Vesti

TRANSLATE