Najava realizacije projekta “PUZLA KOJA NEDOSTAJE – Podrška Uspešnoj Zapošljivosti Lokalnom Akcijom”

Objavi Ružica Rakinić

Somborski edukativni centar je zajedno sa partnerima; Školom za osnovno obrazovanje odraslih Sombor, Somborelektro doo, Opštim udruženjem preduzetnika Sombor i Udruženjem Roma „Beli Golub“, na jučerašnjoj konferenciji za medije najavio početak realizacije projekta „PUZLA koja nedostaje – Podrška Uspešnoj Zapošljivosti Lokalnom Akcijom“.

 

O ciljevima i aktivnostima projekta govorili su Srđan Vlaškalić, izvršni direktor SEC-a i Vladimir Popović, direktor Škole za osnovno obrazovanje odraslih dok su Aleksandra Lakić iz preduzeća “Somborelektro” i Zlatko Štrangar iz Opšteg udruženja preduzetnika Sombor govorili o tome koliko isti potencijalno znači poslodavcima u Somboru. Predstavnik Udruženja Roma “Beli Golub” iz Bačkog Monoštora, Stevan Oršoš, govorio je o značaju projekta za teže zapošljivu kategoriju mladih, sa naglaskom na pripadnike romske etničke zajednice.

22281030_10155046387508927_423984108_o

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Predviđeno trajanje ovog pilot projekta je 12 meseci, a najpre se planira ispitivanje tržišta rada u kontekstu deficitarnih zanimanja, kao i trenutnih kompetencija i obrazovnih potreba nezaposlenih mladih u smislu afiniteta prema određenim zanimanjima. Na osnovu toga odabraće se 4 deficitarna zanimanja za koje će biti kreirani kurikulimi te će minimum 40 mladih proći besplatne obuke za ista i povećati šanse da se zaposle kod poslodavaca koji su za ista zanimanja iskazali potrebu.

22312257_10214461366308434_1884860689_o

Projekat je odabran za finansiranje na konkursu pod nazivom “Podrška inovativnim pristupima za povećanje zapošljivosti i zapošljavanja mladih” koji je sproveo “Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije” u sklopu programa “Znanjem do posla” koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju.

 Video prilog RTV sreće

SoInfo

 

Kategorije: Vesti

TRANSLATE