SEC predstavio aktivnosti u Evropskom parlamentu

Objavi SEC Sombor

Predstavnici Somborskog edukativnog centra, Milica Lugumerski i Srđan Vlaškalić krajem protekle nedelje, boravili su 4 dana u Briselu i učestvovali u projektu „Welcoming each other in Europe“ u organizaciji mreže „Religion for Peace“ u saradnji sa „Global Network of Religions for Children – GNRC“.

Prvog dana su na celodnevnoj konferenciji u Evropskom parlamentu na temu izgradnje mira i borbe protiv diskriminacije govorili lideri organizacija i verskih zajednica iz više od 15 država Evrope, među kojima i Srđan Vlaškalić, koordinator GNRC mreže za Srbiju koji je predstavio aktivnosti SEC-a u toj oblasti.

Naredna dva dana učesnici projekta iz Bosne i Hercegovine, Portugala, Albanije, Finske, Belgije, Rumunije, Bugarske, Italije, Švedske i Srbiije razmenjivali su iskustava i primere dobre prakse aktivizma, a poslednjeg dana je održan sastanak evropske mreže GNRC  tokom kojeg je razgovarano o unapređenju dalje saradnje na polju poboljšanja položaja dece i mladih.

GNRC je svetska mreža organizacija i verskih zajednica. Uz finansijsku podršku Arigatou Internešnl iz Tokija članice mreže rade na poboljšanju položaja deci i mladih širom sveta, a saradnja sa SEC-om traje od 2012. godine.

Fotografije možete pogledati u galeriji na našoj Facebook stranici.

Mediji:
RTV Sreće:

RTV Sreće: SEC predstavio aktivnosti u Evropskom parlamentu.

Posted by Somborski Edukativni Centar on Wednesday, March 25, 2015

So Info
025 Info

TRANSLATE