Budi vršnjački edukator nediskriminator

Objavi SEC Sombor

POZIV ZA SREDNJOŠKOLCE SOMBORA, APATINA I VRBASA –

Somborski edukativni centar u saradnji sa Centrom za prevenciju, edukaciju i bezbednost upućuje poziv srednjoškolcima iz Sombora, Vrbasa i Apatina za učešće u projektu „Vršnjački edukatori – nediskriminatori!“ u okviru kojeg će tokom avgusta biti održana dva trodnevna modula obuke vršnjačkih edukatora iz redova srednjoškolaca za vođenje radionica na temu diskriminacije. Srednjoškolci iz Sombora, Vrbasa i Apatina koji prođu obuku, imaće priliku da svojim vršnjacima u srednjim školama uz podršku i mentorstvo omladinskih radnika i radnica SEC-a, u parovima osmisle i održe radionice na temu prevencije diskriminacije početkom nove školske godine.

fejs233

Tokom prvog modula učesnici će imati priliku da steknu osnovna znanja i preispitaju svoje vrednosti i uverenja u vezi sa diskriminacijom, a drugi modul će biti posvećen edukaciji u cilju pripreme i sticanja veština za realizaciju vršnjačkih radionica.

Obuku vršnjačkih edukatora sprovešće trenerski par SEC-a sačinjen od omladinskih radnica sertifikovanih od strane NAPOR asocijacije.

Za učesnike su obezbeđeni obroci, osveženje, majice, promo materijal, materijal za realizaciju radionica i sertifikati, a za učesnike van Sombora smeštaj i usluga prevoza tokom dvomodularne obuke.

Prijave se vrše putem online formulara koji se nalazi na dnu oves stranice. Rok za prijave je 30. jun, a odgovor u vezi sa prijavom, prijavljeni će dobiti početkom jula.

mlad se snadji

Projekat „Vršnjački edukatori – nediskriminatori!“ finansira Kancelarija za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije u okviru programa „Sprovođenje antidiskriminacionih politika u Republici Srbiji“

Napomena: Kada završite sa popunjavanjem formulara kliknite na dugme “pošalji”. Nakon toga će vam pisati da je odgovor zabeležen, što znači da smo primili vašu prijavu. Nema potrebe da više puta popunjavate formular : )

 

Kategorije: Vesti

TRANSLATE