Održane radionice o EVS-u i ERASMUS+ programu u Stanišiću i Somboru

Objavi SEC Sombor

U subotu 29. i nedelju 30. novembra u Domu kulture u Stanišiću i Studentskom domu „Dr Zoran Đinđić“ u Somboru održane su još dve radionice u okviru projekta “Evropski volonter u službi moje lokalne zajednice”.

Projekat se bavi motivisanjem mladih za volontiranje na lokalnom i međunarodnom nivou putem edukacije o osnovim pojmovima o volonterizmu, afirmisanjem primera dobre prakse volontiranja u lokalnoj zajednici i prezentacijom mogućnosti volontiranja i učestvovanja na razmenama i treninzima u sklopu ERASMUS+ programa u inostranstvu.

Radionice je vodio trenerski tim SEC-a u sastavu Dragan Nikodijević i Milica Lugumerski u saradnji sa Raspa Marcellom iz Italije koji je volonterski angažovan u SEC-u do kraja godine u sklopu EVS programa. Učesnicima radionice se putem Skype-a obratio i Petar Kecman, volonter SEC-a koji je trenutno u Poljskoj gde volontira u sklopu EVS projekta koji traje 11 meseci.

Ovom prilikom se zahvaljujemo Dragani Đapić, predsednici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stanišić na pomoći oko organizacije radionice u Stanišiću, kao i Studenskom domu „Dr Zoran Đinđić“ u Somboru.

Projekat realizujemo u saradnji sa Centrom za društveni razvoj, a uz podršku Grada Sombora u okviru realizacije LAP-a za mlade.

TRANSLATE