Završen prvi modul obuke mladih trenera u omladinskom sektoru

Objavi SEC Sombor

Somborski edukativni centar započeo je sa realizacijom projekta „Treniraj odgovornost – osnovni trening za mlade trenere u omladinskom sektoru“.

Proteklog vikenda, 8-10. avgusta 2015. godine  održan je 1. trodnevni modul tokom kog su učesnici/e imali priliku da preispitaju svoje stavove i vrednosti na temu konzumiranja alkohola i drugih psihoaktivnih supstanci kako među mladima tako i medju onima koji rade sa mladima.

DSC06717

13 učesnika/ca sa teritorije Vojvodine očekuje uskoro i drugi modul tokom kog će steći znanja i veštine potrebne za kreiranje i realizaciju treninga, a u okviru prakse koja će uslediti biće u obavezi i da u parovima realizuju radionice za mlade u seoskim naseljima i to na neku od tema koje su obrađene tokom 1. modula. Trenerkinje i mentorke mladim učesnicima u okviru projekta su Bojana Nešović i Milica Lugumerski, omladinske radnice SEC-a.

DSC06716

Projekat se realizuje uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za omladinu AP Vojvodine i Grada Sombora u sklopu konkursa za LAP-a za mlade 2015.

TRANSLATE