SEC OBELEŽIO MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD DECOM i DAN DEČJIH PRAVA

Objavi SEC Sombor

PERFORMANS, IZLOŽBA DEČJIH RADOVA I GRAĐANSKA INICIJATIVA ZA PREVENCIJU NASILJA

U nedelju 19. novembra, sa početkom u 18h u Narodnom pozorištu u Somboru, Somborski edukativni centar je nizom aktivnosti obeležio Dan borbe protiv nasilja nad decom i Međunarodni dan dečjih prava.

1 poklon

deca reci

Oko trideset članova naše dramske sekcije izvelo je performans pod nazivom „ISKORAK IZ NASILJA“ nakon čega su proglašeni pobednici likovnog konkursa “Imam pravo da odrastam bezbrižno”. Posetioci su potom imali priliku da pogledaju izložbu svih dečjih radova učesnika konkursa koji su bili izloženi u foajeu.

IMG_2899

U sklopu događaja građanima je prvi put predstavljena naša inicijativa “Građani Sombora u akciji za prevenciju nasilja nad decom” koja bi trebalo da rezultira kreiranjem, predlaganjem i usvajanjem dopune akcionog plana Strategije socijalne zaštite Grada Sombora setom mera i aktivnosti u cilju prevencije nasilja nad decom i opredeljivanjem sredstava za njihovo sprovođenje. Inicijativu je prvog dana svojim potpisom podržalo oko 80 građana. Prikupljanje potpisa podrške nastavlja se i u narednom periodu, a građani koji to žele mogu učiniti radnim danima u prostorijama SEC-a u periodu od 9 do 17 časova ili putem sajta Somborskog edukativnog centra.

Somborski edukativni centar se ovom prilikom zahvaljuje Narodnom pozorištu Sombor i Gradskoj biblioteci “Karlo Bjelicki” na odličnoj saradnji i podršci prilikom pripreme i realizacije događaja.

IMG_2850

Aktivnosti realizovane u sklopu obeležavanja ova dva značajna datuma podržane su od strane TRAG fondacije i Delegacije Evropske unije u Srbiji u okviru projekta “Glas zajednica o EU integracijama – podsticaj dijalogu OCD i lokalnih vlasti oko javnih politika” i inicijativa Arigatou International; Prayer and Action and Global Network of Relgions for Children.

Ostale fotografije možete pogledati u Facebook albumu.

Video: Deo performansa

RTV Sreće

SoInfo

Kategorije: Vesti

TRANSLATE